Albergen 2007: Een zonnige start!

Kwam je uit het westen? Dan was het even sturen, maar de cross in Albergen was de moeite waard. De ACC had een mooie zandbaan neergelegd die tijdens de manches goed en snel onderhouden werd. Voor zover bekend waren er tussen de 80 en 100 inschrijvingen en dat verdeeld in junior-, standaard-, regio-, toerwagen-, kever-, sprint 1600, sprint 2000 en superklasse. Het kwik steeg richting de 20 graden en met een net niet al te hard windje was het goed vertoeven dicht bij de Duitse grens.

In de junior-, standaard- en regioklasse had de ACC mooie volle groepen aan de start staan waar dan ook genoeg gebeurde. Zeker bij de junioren want een aantal van hen had 's morgens nog het examen af moeten leggen en moesten daarna gelijk de baan op moesten wat hier en daar aparte taferelen opleverde.

De keverklasse en de sprint 1600 hadden ongeveer 6 deelnemers bij de eerste start klaar staan. Bij de kevers viel al snel Jemke Veenstra (?) af en ook Patrick Boesenkool kende de nodige aanloopproblemen.

Bij de sprint 1600 was het Danny Boere die speelde met de rest. Met zijn nieuwe 2WD A&P Hayabusa heeft hij niet 1 ronde iemand voor zich gehad in 3 manches en de finale. Bij de Sprint 2000 was het Roel Brussen die er met zijn nieuwe auto samen met Erik Nijkamp een leuk spektakel van maakte.

Om vier uur werden de finale's gestart en dat betekende dus dat iedereen weer op een schappelijke tijd richting huis kon vertrekken.

Tekst: AutoCrossNederland.NL
Foto's: Klik hier


Junior klasse
1
Richard Martens
2
Tim ten Dolle
3
Jimmy Poelarends
4
Wilton Wichers Schreur
5
Ronals Martens

Regio klasse
1
Martin Oude Oosterik
2
Rolf Mensink
3
Petrik Evers
4
Gert Waayer
5
Gert Bruins

Standaard klasse
1
Hendrik Stadman
2
Mariette Lokate
3
Ronnie Vetketel
4
Rick Mollink
5
Martijn Engbers

Toerwagen klasse
1
Frank Nijhuis
2
Jeroen van Heusden
3
Henry Arkes

Kever Klasse
1
Hendrik Glas
2
Gerard Branderhorst
3
Edwin Hafkamp
4
Patrick Boessenkool
5
B. Hissink
6
Jemke Veenstra

Sprint 1600
1
Danny Boere
2
Hennie Kuipers
3
Benny van 't Oever
4
Henk Mennink
5
Erik Diepenmaat
5
Dennis Oude Oosterik

Sprint 2000 + super
1
Roel Brussen
2
Erik Nijkamp
3
Gerwin Bultink
4
Roelof Poelarends


26 maart 2007.