Zonovergoten Paascross Lopik!

Met een flink aantal dagen droog weer, een lange winterstop en met een nieuwe Jurywagen begon ook Autocrossvereniging Rang Pang aan zijn openingswedstrijd traditioneel in Lopik.

Net als vorig jaar een frisse wind maar met een hoogstaande zon was het goed vertoeven langs de baan Lopik.
Voor dat de junioren van start konden gaan werd er eerst een examen afgenomen zowel theoretisch als in de praktijk. Na het examen konden 14 junioren hun weg vervolgen en zag het publiek in de manches mooie gevechten. De finale werd op naam geschreven van Dick Zuidam gevolgd door Jeffrey v/d Hadelkamp de derde plek was er voor Alan van Randeraad.

Standaard 1400
De standaard 1400cc kende vorige jaar een grote winnaar dat was Marc de Breij ook dit jaar had de coureur uit Baambrugge de beste papieren op zak en wist overtuigend de finale op zijn naam te zetten. Als tweede kwam Arjon van Dam over de streep. Debutante Gabrielle Strumpel wist diverse mannen af te troeven en pakte verrassend de derde plaats.

Vrije Standaard
De vrije standaard word al jaren gedomineerd door de hoge kever van oude rot Piet van Dijk. Deze snelle coureur had zijn oude streken nog niet verleerd. Hij zette iedere rijder haast op een ronde maar dacht dat hij tussen de bangers reed. Een zwarte vlag was dus het gevolg waardoor de rest van het veld een plaats op kon schuiven. Onze verslaggever Emile Moorelisse mocht dus op het podium plaatsnemen en kreeg zo de derde plaats in handen.
De eerste plek kwam in handen van Henk Hoogendoorn en Adrien Versteeg schoof door naar plek twee.

Keverklasse 1600
Ook in de keverklasse barste het geweld los en kon het publiek mooie gevechten op de baan zien. Nieuwkomer bij de kevers is Ivo Galekop hij is overgestapt vanuit de vrije standaardklasse en gaat zijn geluk beproeven in de ex Gemko van Schaick kever.
De nieuwe kleurstelling van Bram den Hertog trok veel bekijks maar bracht de coureur uit Harmelen niet verder dan een derde plek. De winst was er voor Corald van Mourik gevolgd door Rene Lok.

Vrije Keverklasse
De vrije keverklasse telde helaas maar vijf deelnemers, waarvan Jos de Groot de beste papieren leek te bezitten, Fred de Haan bod in de tweede manche nog behoorlijke weerstand maar moest zijn strijd staken vanwege versnellingsbakproblemen. In de finale kon Jos de Groot na een valse start van Piet van Dijk zijn Hayabusa aangedreven kever de sporen geven en pakte vol overtuiging de volle winst. Piet van Dijk werd tweede.

Sprinters
Een grote groep sprinters waren er naar Lopik gekomen om hun bolide te testen en om natuurlijk eindelijk weer achter het stuur te kruipen. Dirk Jan van der Hee toonde met trots zijn nieuwe sprinter aan het publiek maar onderschatte in de eerste manche het vermogen van deze schitterende sprinter. Zo had Pierre Blok de beste papieren en gaf zijn Honda S2000 behoorlijk de sporen. Een welverdiende tweede plek was er voor Proflex man Maurice Huisman en als derde eindigde William Boelen.

Standaard KNAF
In de standaard knaf klasse moet je van goede huizen komen om in de top drie te eindigen
De meeste coureurs die in deze klasse in de top rijden zien wij dan ook terug op het Nederlands Kampioenschap. Ook Arnold Hoogerhout gaat het dit jaar proberen in de standaard klasse in een nieuwe peugeot 205. Hij pakte in Lopik verrassend de winst voor Daan Zwanenburg en Rob Herwijnen.

Standaard Rang Pang
De finale van de standaard Rang Pang werd na een rode vlag stilgelegd en daar kwam Ton van Leeuwen als winnaar uit de bus. Plek twee van er voor Guus Oudshoorn en oud clubkampioen Marico van Rossum pakte een derde plaats.

Bengers
Gelukkig voor deze mannen een genoeg aantal deelnemers om van start te mogen gaan. Met een aantal flinke acties kwam Ron van Leeuwen als eerste bij de bengers over de eindstreep.
Jody Pieterse pakte het zilver en het brons ging naar Mark Koning.

Superbengers
Het aantal deelnemers in deze klasse wordt na een dag zoals in Lopik steeds schaarser. Toch wist Jaap Both zich als eerste en met nog vier wielen de finish te bereiken. Met iets meer schade kwam Kees Jan Wingelaar over de streep en nog net niet total loss pakte Willem Windhorst plek drie.

Stockcars
Met maar liefst 18 ronden V8 geweld werd de eerste cross van de Rang Pang in Lopik afgesloten. Grote winnaar bij de stockcars was John de Buck gevolgd door Ron Verkerk en Sjaak Kentie.

De volgende cross zal plaatsvinden op Koninginnedag in Bodegraven.

Tekst: AutoCrossNederland.NL
Foto's: Klik hier
18 april 2007.