Langeveen 2007

Met een tempratuur van rond de 25 graden was het goed vertoeven op de cross in Langeveen. Voorzitter Cor Nijkamp en zijn leden van de Stichting Autocross Langeveen hadden een mooie baan gecreÏerd op de mulle zandgrond aan de Gravenlandweg in Langeveen. De wedstrijd welke meetelde voor het Ramo kampioenschap werd dan ook goed bezocht.

Tevens was het een goede testmogelijkheid voor de coureurs welke uitkomen in de verschillende klassen tijdens het Nederlands Kampioenschap, welke van start zal gaan op de zanderige grond in Haarle op 28 April.

Van deze testmogelijkheid werd dan ook ruim gebruikt gemaakt. Zo kon het publiek de nieuwe standaardklasse MR2 van Peter Lensink bewonderen. Hij werd derde achter de snelle Mariette Lokate. Bij de kevers zagen wij de nieuwe team kleuren van Lammert Brink die dit jaar opnieuw de titel in de wacht probeert te slepen. Hij was in ieder geval de snelste in Langeveen.
Ook lijkt Edwin Tolkamp er weer klaar voor te zijn. Hij pakte vol overtuiging de winst. In de combiklasse werden de Sprint 2000 en de superklasse bolides bij elkaar gevoegd. Na ronden lang op kop te hebben gereden moest superklasse rijder Erik Ankersmit de koppositie afstaan aan Erik Nijkamp die voor eigen publiek een prachtige overwinning behaalde. De superfinale werd helaas afgelast door dat meerdere rijders hun auto willen sparen voor het eerste NK.

Tekst: AutoCrossNederland.NL
Foto's: Klik hier
18 april 2007.