ASUZ autocross Overloon 22 april 2007

Wat een prachtige dag om een autocross te organiseren. De gehele dag stond de zon hoog aan de hemel zodat de temperaturen opgedreven werden tot zo'n 24 graden. Hierdoor ontstond er een lange file voor de ijsco kar.

Veel deelnemers en nog veel meer publiek waren het motto van vandaag. Auto Sport Unie Zuid kon hierdoor zeer tevreden terugkijken op deze dag.
Bijna alle toppers uit Brabant en Limburg grepen deze cross op de zware zandbaan aan als laatste test voor de NK wedstrijd van het aankomende weekeinde in Haarle. Hierdoor waren vooral de sprintklassen erg goed bezet. Met namen als John Lagodny, John Verberk, Harrie van de Putten, Sjaak Wismans en Pierre Blok ben je als organisatie natuurlijk erg blij. In 2 verschillende klassen zetten de sprinter rijders dan ook hun beste beentje voor.

Voor mij persoonlijk was het de eerste cross van dit seizoen die ik als toeschouwer heb gezien en dan weet je gewoon dat het allemaal weer gaat beginnen. Het leukste van vandaag vond ik absoluut de cross karts. Deze kleine door een motorfiets aangedreven "sprintertjes" hebben op mij een onuitwisbare indruk achter gelaten. Als een zwerm spring in het velds hobbelden ze over de baan. Een genot om eens een keer in het echt te aanschouwen.

Ook de combines zijn leuk om een keer te zien. Jammer dat er niet zo heel veel van deze mastodonten waren anders zou er van een strijd ook nog wel sprake geweest zijn. Nu was het meer een demo van deze 450 pk sterke landbouw machines.

Bij de toerwagens was het niet echt druk. Maar 5 deelnemers stonden aan de start. Opvallend was de donker blauwe kever van Peter Otten. Hij was erg snel en maakte erg veel indruk.

Zo hadden we ook nog de lage en hoge kevers, jeugdklasse, gastrijders, standaard tot 2000cc, damesklasse, funklasse en de gastrijders. Al met al een enorm vol programma.

Dit resulteerde in 2 manches en daarna de finales. Vanuit de finales klasseerden de beste 3 zich voor de super finale die als afsluiting van deze prachtige crossdag werd gehouden.

Tekst: AutoCrossNederland.NL
Foto's: Klik hier
18 april 2007.