13-15 april 2007 - 1e wedstrijd

Murca - EK Portugal

Het was er zeer warm en dus erg stoffig. Alhoewel het op de baan erg meeviel met het stof. Bij Albers ging alles tot en met de tijdtrainig van een leien dakje met de snelste tijd. Daarna waren er echter problemen met het uitlaatspruitstuk (gescheurd). Deze werd vervangen en na succesvolle manches een eerste startrij in de finale. Hierin startte Wiely met iets teveel wielspin en moest hierdoor Stubbe laten gaan maar behaalde toch een zeer knappe 2e plaats. Grote tegenvaller hier was Dennis Engel die zijn auto niet door een bocht kreeg.

Divisie 3A: De tijdtraining is voor Chris Waldschmidt goed gelopen. Met een derde tijd tussen deze mannen na 2 jaar bijna niet gereden te hebben mag je uiterst tevreden zijn. De 1e manche pakte Chris kopstart maar door een fout in de 3e ronde moest hij de kop afstaan. De 2e manche idem dito. In de 3e manche pakte Hanak de kop en stond deze niet meer af. Resultaat, 4e in de finale maar 2 motoren met problemen dus werd er in de finale niet meer gestart dus 10e. De finale werd verrassend gewonnen door Sepp Marty, 2e Hanak, 3e Musil.

In de toerwagens was Kavshkin oppermachtig met de Propulsion Clio. Dit resulteerde dan ook in een overwinning na een herstart in de finale omdat Brozek over de kop ging.

Tekst: Ger Vellema (Team Waldschmidt) voor AutoCrossNederland.NL
Foto's: Klik hier
25 april 2007.