20-22 april 2007 - 2e wedstrijd

Foz Coa - EK Portugal

Afwezig was Wiely Albers want zijn dochter had comunnie, en Boele helaas in Murca in een vroeg stadium uitgevallen met motorproblemen.

Team Waldschmidt was ook naar huis gegaan en bij thuiskomst na druk overleg toch besloten terug te gaan naar Portugal met de reserve auto. Bij aankomst bleek het een mooie baan te zijn met een perfecte paddock en douches e.d.
Uiteindelijk een goed besluit, al ging het moeizaam met een 8e trainingstijd en een 2e, 4e, en 2e plaats in de manches waarin Freischlad en Hanak steeds zeer snel waren. Toch als 4e in de finale en na het nodige hang en drukwerk in de eerste bocht als 3e gefinisht, waarbij Hanak 1ste werd,Musil 2e en Marty met problemen terug zakte.

Divisie 3: Stubbe en Engel zeer snel onderweg al had Engel wel een fikse aanrijding met Bartos in de manches. Toch stonden deze 3 wel samen op de 1e startrij. Bij de start was Engel weg en Stubbe kon alleen maar volgen maar hij maakte een foutje en werd fair voorbij gereden door Bartos.

Bij de toerwagens werd er vanaf de start flink gedrukt en het waren 2 Litouwers die er met plek 1 en 2 van door gingen. Giarolo werd 3e en de winnaar van de vorige race Kavshkin was de eerste uitvaller.

Tekst: Ger Vellema (Team Waldschmidt) voor AutoCrossNederland.NL
Foto's: Klik hier
25 april 2007.