12 mei 2007 - 2e wedstrijd

Autosportspektakel Lopik 2007
Glibberen en glijen in Lopik

De aftrap van het vierdaagse spektakel begon om 19.00 uur met de start van de Lopik 500, waarna het lang onrustig zou blijven op het evenemententerrein in Lopik.

Samen met de Truck/car en Tractorpulling zorgden de crossers van de ware uitputtingsstrijd voor het spektakel voor het aanwezige publiek.

Met 284 ronden voor de koploper werd de eerste fase van de Lopik 500 afgevlagd en doofden de vlammen van de pullers.

Op zaterdag kwamen de autocrossers aan bod en werd er in de verschillende klassen flink strijd geleverd. Naarmate de dag vorderde werd de baan steeds droger en gingen de snelheden omhoog. Een demonstratie van Free Style Motorcross zorgden voor de Oeis en de Aahhs

De resterende ronden van de Lopik 500 werden Ôs avonds in een hoog tempo afgerond en kon het publiek en coureurs hun laatste energie kwijt tijdens het optreden van Jovink en de Voederbietels.

De sterke mannen en de darters mochten op zondag hun kunsten vertonen. Een zeskamp voor de coureurs en de meezingmelodieÏn van de gebroeders Ko brachten een einde aan de motorloze zondag. Helaas waren de weersberichten niet al te best en viel in Lopik den nodige millimeters water. De vele neerslag zorgden voor een gladde baan met veel prut waarop de grip ver te zoeken was.
Zo kon het autocrossgeweld hun snelheid niet op de baan krijgen en kwamen de bangers niet op gang.
De spectaculaire caravanrace bracht als afsluiter een hoop sensatie en een hoop afval.

Organisator Marcel broekhuizen kon ondanks het weer terug kijken op een opnieuw geslaagd evenement en kijkt nu alweer uit naar de 4e editie van Autosportspektakel in Lopik.


Tekst: Peter van Beek - AutoCrossNederland.NL
Foto's: Klik hier
30 mei 2007.