27 mei 2007

D.A.C. te Zuidwolde

De kop is er weer af, de 1e wedstrijd van de club zit er weer op en eigenlijk tegen alle verwachtingen in werd het een mooie autocrossdag, de weermannen en vrouwen hadden niet veel goeds in de zin, het pakte echter geheel anders uit , het werd gaandeweg de dag steeds fraaier. Ook de publieke belangstelling was wederom groot dik 1500 bezoekers wisten de weg naar Zuidwolde te vinden.

De ruim 600 meter lange baan lag er weer mooi bij en de 150 opgekomen rijders konden vol aan de bak wat ze dan ook niet nalieten, er werd fel gestreden om een plaatsje in de finale te halen wat sommigen net niet lukte en was de teleurstelling groot, die wel een plaats bemachtigd hadden moesten ook nu weer alles uit de kast halen want er werden geen cadeautjes uitgedeeld, er volgde immers ook nog een grote superfinale, dus moest je bij de eerste 3 eindigen om je daarvoor te plaatsen. In die grote finale stonden 18 mannen en vrouwen te trappelen om van start te gaan, het blijft een speciale ervaring om daaraan deel te nemen, als toeschouwer kom je ogen te kort, er gebeurd zoveel in de 10 af te leggen ronden, grote winnaar werd evenals de voorgaande editie plaatselijk kanon en Nederlands kampioen Willem Snijder die vandaag zijn nieuwe motor testte en gezien het resultaat dat geslaagd is