14-15 juli 2007

Crombach - (B)

Nadat de Europokal in Ledde nabij osnabruck op het laatste moment werd afgelast werd er druk rond gebeld om te kijken of er ergens nog een weekend cross was.
Die was er zeker maar, daar moesten we wel alleen 300 km voor rijden.
De keuze viel op het plaatsje Crombach bij St'vith een kleine 30 km voor bij spa/francochamps.


Het was niet de zelfde krater zandbaan van de europokal van vorig jaar maar een keiharde baan op een voormalig spoorwegrangeer-terrein.

Een zeer technisch stuurcircuit met 4 chicanen in totaal kwamen er zo'n 20 deelnemers uit Nederland hier na toe.

Met het hele weekend temperaturen rond de 35 graden werd het een heet crossweekend.

Deze wedstrijd telde mee voor het sudwestdeutsche autocross meistershaft dus er waren veel deelnemers uit Duitsland, Luxemburg en Belgie.

Voor de Nederlandse toerwagen klasse was er een aparte groep gemaakt waar Ramona Cuenen een goede trainingstijd noteerde.

In de motorfiets klasse was er een derde tijd voor Dinant Ripperda.

Bij de verlaagde kevers boven de 1800 cc zette Gerda Ramshorst de Schonenberg kever op de 4e plaats, de sprinter klasse 2000 cc zonder vierwielaandrijving was Tino van Dijk de snelste man in de training en werd Marco Vlassak 3e .

Als laatste trainde Willem Snijder zich in de sprint klasse boven de 2000 cc met vierwielaandrijving naar de 7e plaats gevolgd door Tino van Dijk.

Op zaterdag werden alleen de tijdtrainingen verreden dus de Hollandse club zat al vroeg in de feesttent om er een gezellige avond van te maken en het vocht gehalte weer op pijl te brengen voor de volgende dag.

Zondag moest iedereen er weer vroeg uit want om 9 uur werd er gestart met de eerste manches en zorgden het mooie weer en een baan die geen onderhoudnodig heeft voor een vlot verloop van de wedstrijden, en werd er om 3 uur gestart met de finales.

In de toerwagen klasse tot 1800 cc leek Ramona Cuenen de 3e plaats te pakken maar een kleine stuur fout in 1 van de laatste bochten zorgden er voor dat haar kansen waren verkeken en ze genoegen moest nemen met een 4e plaats.
Pierre Schulse werd 2e, Marco Jaspers 3e en Mark van Raay pakte de 5de plaats voor Colin van Ginkel en Pieter van Nordennen.

Door technische problemen in de elektronica kwam Gerda van Ramshorst niet in de finale aan de start. Tijdens het opstellen in de voorstart viel haar motor uit en wilde niet meer starten.

In de motorfiets klasse waren er problemen voor Dinant Ripperda (remmen) en Ingo van Lipzig (versnellingsbak). Voor hen was er dus ook geen finale.

In de sprinterklasse 2000 cc zonder vierwielaandrijving was er wel winst voor Tino van Dijk die de achterkant van zijn Bigframe liet zien aan de rest, wat tevens zijn eerste overwinning was naar een geplaagd begin van het seizoen.

In de sprinterklasse boven de 2000 cc met vierwielaandrijving was Manuel Mazocco uit Luxemburg de snelste. Willem Snijder werd 5e, Ronnie Vlassak 6e en Tino van Dijk 7e.

Tot slot was er een zeer fraaie overwinning voor Henk Smits in de toerwagen klasse tot 4000 cc met de blauw/grijze golf.

Er werden dus veel fraaie bokalen mee genomen richting Nederland.


Groetjes,
Tekst & Foto's: Ronald Bom - Actscherpenzeel.nl

Foto's: Klik hier
19 juli 2007.