27 oktober 2007

Stichting De Graafhorst - Kootwijkerbroek

Op zaterdag 27 oktober werd in Kootwijkerbroek een autocross verreden. Dit was tevens de laatste KNAF-cross die in Nederland werd verreden en dat was te merken, want uit alle windstreken waren rijders naar de Veluwe gekomen, wat resulteerde in een sensationeel aantal deelnemers van 155.

Het betekende dat de nog jonge organisatie Stichting De Graafhorst alle zeilen bij moest zetten om deze overvloed aan rijders te keuren en in te schrijven. Daarnaast was de ondergrond in het rennerskwartier nogal zacht, zodat men ook nog druk was met het lostrekken van de rijders. Omstreek 12.00 uur was het dan zover dat er gestart kon worden op de zware zandbaan.

Zoals vaker gaat het er in de eerste manche ontstuimig aan toe en moet de strijd regelmatig onderbroken met een rode vlag ten gevolge van een koprol van een van de rijders. Gelukkig hield de baan zich goed en door regelmatig schuiven konden de grootste gaten op tijd gedicht worden.

Er werd in 10 klassen gereden. De gecombineerde Sprint2000/Superklasse kende een eerste manche waarin al direct afscheid moest worden genomen van diverse deelnemers. Een carambolage in de eerste ronde leidde ertoe dat Hilfert de Boef (Renswoude) op zijn dak lag, Punk Hermenet een achtertriangel kapot had , Richard van Vulpen schade opliep en Harold Kok (Terschuur) een achteras had gebroken. Gerwin Bultink had een voortriangel gebroken, nadat hij in aanvaring kwam met Wilfred Schut (Renswoude), die remde voor het onheil voor hem. In de laatste manche ging Harry Uenk terwijl hij de manche leidde ook nog een aantal keren over de kop. In de finale waren er toen nog maar weinig strijders over.

Omstreeks 5 uur was het tijd voor de finales.

Klik hier voor de uitslagen.


Tekst: Stichting De Graafhorst
Foto's: Klik hier

29 oktober 2007.