24 november 2007

ACC Geffen huldigt kampioenen

Zaterdag 24 november, Zaal de Gouden Leeuw in Geffen, het decor voor de jaarlijkse feestavond van AutoCrossClub Geffen, die dit jaar 30 jaar bestaat, daarom had iedereen bij de kassa een lootje gekregen voor de gratis verloting.
Na de welkomstwoord van voorzitster Maria Schuurmans was het tijd om de clubkampioenen bekend te gaan maken.

Op de prijzentafel stonden de bokalen, sjerpen, DVD aangeboden door A.T & O en de bloemen al te wachten voor de kampioenen.

Ten eerste de Juniorklasse, hierbij waren er nog 2 die aan de eisen van het kampioenschap voldeden, nl. Jimmy L'Amie uit Alphen ad Rijn en Aurora de Gouw uit Nieuwkuijk.
Met 410 punten werd tweede Jimmy L'Amie, en de clubkampioen van 2007 werd Aurora de Gouw met 440 punten.

De Standaardklasse tot 1600 cc, hier was het nog spannend wie er kampioen zou worden, of Andre Folmer uit Ommeren of Terry Boeijen uit Herpen. Op de 3e plaats eindigde Team Geffen met 403 punten, gevolgd door de nummer 2 Terry Boeijen met 532 punten, kampioen in de standaardklasse tot 1600cc Andre Folmer met 547 punten.

De standaardklasse, daar waren de volgende kandidaat voor het kampioenschap, Jhon Pater uit Leusden en Chris Wagenaar uit Blokker. Antoine van Oers uit Vlijmen eindigde op de 3e plaats met 390 punten, 2e werd Jhon Pater met 525 punten en kampioen standaardklasse 2007 is Chris Wagenaar met 590 punten.

De volgende klasse was de Superstandaard, ook hier was het nog niet bekend wie er kampioen zou worden, kanshebbers waren Remco Romme uit Hoeven, Team So What uit Heesch en Martin Oudshoorn uit Nieuwland. 3e eindigde Martin Oudshoorn met 450 punten, als 2e is geÏindigd Team So What met 494 punten en kampioen Superstandaard is geworden Remco Romme met 505 punten.

De Toerwagenklasse, hier waren de volgende coureurs de mogelijke nieuwe kampioen, Fred Stout en Willem Slob, beide uit Nieuwerkerk ad IJssel en Team van Wijk uit Eethen en Nederhemert. Als 3e is geeindigd Fred Stout met 374 punten, als 2e Willem Slob met 398 punten en kampioenen in de Toerwagenklasse zijn geworden Team van Wijk met 512 punten.

Het laatste kampioenschap, de Sprint 1600, helaas weinig die aan de eisen voldeden, 1 team deed dat wel, namelijk Team van Drunen uit Waardenburg, zij werden kampioen in de Sprint 1600.

Na al deze huldigingen was het tijd om de sponsoren in de bloemetjes te zetten, ook werden degenen die dit jaar gezinsuitbreiding hadden gehad in de bloemen gezet en waren er nog bedankjes in vorm van bloemen voor degenen die de vereniging dit jaar enorm geholpen hebben.

De volgende huldigingen, Anton Roor krijgt namens ACC Geffen een bokaal uitgereikt vanwege het behalen van het Nederlands Kampioenschap in de Toerwagenklasse.

Tijd om de Coureur van het jaar en de Fair Play prijs uit te delen, de Fair Play gaat dit jaar naar Martin Oudshoorn, ondanks dat hij al 2 jaar op rij diverse breuken heeft opgelopen is hij er elke keer weer bij, en dit mag beloont worden.

De coureur van het jaar, daar kunnen we kort over zijn, hij kwam, zag en overwon, haalde een 4e plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap en werd clubkampioen, Chris Wagenaar.

Na al deze huldigingen werden we nog vereerd met een bezoek van Sinterklaas met z'n Pieten die op ludieke wijze de verloting voor hun rekening namen.

Daarna was het tijd om te feesten.

ACC Geffen kan terugkijken op een geslaagd seizoen en een geslaagde feestavond.

Zondag 9 december begint alweer de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, namelijk de licentieochtend voor de licentie van 2008 bij Zaal de Gouden Leeuw in Geffen.

Tekst: ACC Geffen

26 november 2007.