24 november 2007

VeKa Group 20 jaar

Zaterdag 24 november was het zover. Het bijna 20 jarig jubileum van de VeKa Group, onder leiding van Jan en Peter Versluis, uit Werkendam en de officiele naamgeving van de Vantage was reden voor een grote feestelijk happening aan de Biesboschhaven-Zuid in Werkendam. De Vantage is een container (zee)schip van bijna 100 meter lang wat door VeKa in geheel eigen beheer is gebouwd en waarin ze ook gaan participeren. Deze container-feeder met een capaciteit van 354 containers zal voornamelijk de grote havens van Nederland, Belgie, Frankrijk en Engeland aan doen. Maar niets staat het schip in de weg in de toekomst alle 7 wereldzeeen te kunnen bevaren.







Voorafgaande aan de plechtigheden werd iedereen in de gelegenheid gesteld om de prachtig afgebouwde en aangemeerde Vantage van dicht bij te bewonderen. Rondleidingen op het schip gaven iedereen de kans om op indrukwekkende wijze kennis te maken met een voor ons onbekende wereld. Als een trotse kapitein kon je je dus heel even in een andere wereld wanen waar we allemaal wel eens van gedroomd hebben.







Om 17.00 uur was de officiele doop een feit. De gehandicapte Ruben was zo trots als een pauw dat hij de champage fles hard tegen de boeg aan mocht gooien. Nog trotser was hij dat het in 1x lukte natuurlijk. Hierna verlieten iedereen de haven om een lekkere warme plek te vinden in het enorme tentencomplex wat neergezet was ter ere van alle festiviteten. De burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten, was als "baas" van een van de grootste havens van Europa dan ook een trotse spreker. "Weer een groot container schip is een enorme aanwinst voor de Port of Rotterdam".







Bij binnenkomst van het tentencomplex had elke bezoeker de mogelijkheid om een gift te doen voor de stichting doe een wens. www.doeeenwens.nl Halverwege de avond werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt en overhandigd aan de Stichting. Trots toonde mede eigenaar Jan Versluis de cheque van 10066 Euro aan de medewerkster van de Stichting die hierna niet zo heel veel meer wist uit te brengen. Toen het bedrag ook nog eens verdubbeld werd kon de medewerkster dan ook niet veel meer uitbrengen dan: "Hartelijk bedankt, hier kunnen we echt heel, heel veel mee doen".
Na de laatste speech van Peter Versluis werd de grote rode knop ingedrukt om officieel de feestelijkheden te starten en een indrukwekkende lasershow luidde dit alles in.



Het overweldigende feest met vele artiesten duurde nog lang en na afloop kon iedereen tevrden huiswaarts keren en zo wenste iedereen de Vantage en haar bemanning een behouden vaart toe.

Tekst: AutoCrossNederland.NL

26 november 2007.