11-17 februari 2008

Open deur week 2008 RPower

Het was weer een drukte van belang de afgelopen week bij RPower in het Belgische Rijkevorsel. Wat wil je ook als vooraanstaand leverancier van autosportartikelen? In de hal naast de winkel stonden weer verschillende leveranciers en klanten met de meest uiteenlopende bolides te glimmen.



En als hoogtepunt stond de nieuwe F&S sprinter van Annick zelf op de beurs. Voor de eerste maal werd deze dan ook aan de buitenwereld getoond en oke bevonden. De nieuwe kleurstelling hebben we dan ook strak op de plaat vast kunnen leggen. Annick had voor de gelegenheid dan ook een speciale race-overall aangetrokken alleen zal ze daarmee niet door de keuring komen vrezen wij. Wel een gewaagde overall zonder been en arm bescherming.



MFrame Autosport was een nieuw gezicht op de beurs. Ze lieten dan ook direct zien wat ze in huis hebben. Een hoge kever werd omgebouwd tot een fraaie verlaagde. En een sprinter frame in aanbouw laat zien dat er voldoende capaciteit in huis is om dit te laten slagen. MF staat overigens voor Martijn Ferket die afgelopen seizoen ook al in een eigen gecreeerde sprinter rondreed en nu echt naam gaat maken.



De BMW 1 serie die stond te glimmen was van niemand minder dan Europees kampioen rallyracing Michael de Keersmaecker. Met deze nieuwe BMW gaat hij dit jaar in de RX cup van de rallyracing een gooi doen naar een nieuwe Europese titel.



Bij de NVACT en Marcel Broekhuizen bestond de mogelijkheid in te schrijven voor hun crossen. En dat hier in grote getalen gehoor aan gegeven werd bleek uit de lange rijen op zondag voor deze clubs. Broekhuizen gaf overigens aan ook dit jaar niet bij machte te zijn om zelf weer te gaan crossen.



Verder stond er een prachtige sprinter van Ludwig racing himself. Volgens de berichten alleen voor NVACT wedstrijden maar qua uitstraling kunnen alle kampioenschappen ermee gereden worden.



Proflex Belgie was er ook en demonstreerde de nieuwste schokbreker technologie. Dan zie je pas dat het opvangen van kuilen en bulten tot een ware kunst verheven is.



Verder werd de hal nog opgesierd door andere bolides zoals een mooie oude Ford en een ovalracer zoals op de foto's duidelijk te zien is.

RPower kan zich op gaan maken voor het nieuwe seizoen en voor de open deur week van 2009.


Tekst & foto's: Emile Moorelisse - AutoCrossNederland.NL

geplaatst: 18 februari 2008.