1-2 maart 2008

AutoCrossBeurs 2008
meer en beter dan 2007!

Afgelopen weekeinde (1 & 2 maart) hebben we een bezoek gebracht aan de jaarlijks terugkerende AutoCrossBeurs in Druten. Op zaterdagavond konden we gezellig in het cafe met alle bekenden bijpraten en waren we getuige hoe Anton Roor tot coureur van het jaar werd gekozen. Leonard v.d. Ven haalde de titel op van Rookie van het jaar en ACC Geffen mocht zich kronen tot de beste NK-organisator. Hiermee ging ACCG met alle titels aan de haal en dat stemde hun positief mogen we aannemen. Voor de geinteresseerden mbt de internetstemming; hier hebben ruim 4000 mensen hun stem op uitgebracht.



Op zondag gingen we maar eens op de beursvloer zelf kijken waar het opvallend rustig was. Voordat we maar 1 meter binnen waren gestapt gingen gelijk onze gedachte uit naar de beurs van 2007 en concludeerden we dat er beduidend meer te zien was dan afgelopen jaar wat ons positief stemde.



Naast de nieuwe auto van Hendrik Stadman, die wie al op de RacingExpo konden bewonderen, stonden er toch een aantal primeurtjes waarvan we op voorhand wisten dat we die konden bewonderen. De nieuwe F&S sprinter van Jan Hendriks stond ook weer op een prominente plaats tegenover de stand van Remola Autosport.



Bij de stand van Spies Metaal Service, het onlangs gestarte bedrijfje van Sjaak Spies, konden we de nieuwe Spies-auto van Andre Verweij bewonderen. Beide auto's waren af! En dan bedoelen we ook af. We konden goed zien dat er genoeg werk verzet was in Alphen a.d. Rijn en Varik/Lopik. Met de gedachte dat dit de beursopening was gingen we vol goede moed door de zaal. Langs de ACTD met de nieuwe stockcar F1 van Foen-Racing en de stand van de Finish kwamen we in de hoek van ACC Geffen en het B.S.A.C. waarna we onze weg vervolgden langs de sprinter van Peter van Drunen in de Eurol stand met daar tegenover een rijtje strakke standaard wagens.



Marcel Broekhuizen, Postma Autosport en de stand van de Stichting Tegen Zinloos Geweld vulden de achterste hoek van de beursvloer gevolgd door nog wat standjes waar allerlei Racing-artikelen gekocht konden worden. Een Sprinter en Kever van Martijn Ferket stonden te glimmen in de volgende hoek. De live-belettering van Poen stond stil toen wij er langs kwamen maar het was al goed te zien dat men al druk bezig was geweest op 2 auto's die al bijna volledig beletterd waren. De K&N stand stond vol met 'volgens ons' alle filters die men maar kan kopen dus ook daar hoefde men niet met lege handen naar huis te gaan als men nog een filter nodig had.



Op het 'middenstuk' van de beursvloer konden we nog genieten van een dikke gele stockcar F1 van Maris-Racing, de nieuw opgebouwde VW Golf die voorheen van Anton Roor was en een straat met auto's van het team rond Dick de Groot van AutoCrossbanden.TK.



Eerlijk is eerlijk, we hadden niet verwacht dat er zoveel te zien was op de 2008 editie van de AutoCrossBeurs. Met een positief gevoel konden we brainstormen over hoe we de beurs in beeld en verslag naar buiten toe zouden brengen.

Tot er een kleine kink in de kabel kwam. Halverwege de middag maande de organisatie ons te stoppen met het uitdelen van stickers van onze website. Ook al werden we er zelf om gevraagd of we nog stickers hadden voor op de diverse auto's. Uiteraatd hebben we aan het verzoek voldaan en lezen nu op de site van AC.nl over onze acties en wordt er ineens openbaar met modder naar ons gegooid. Hier willen we toch op gepaste wijze op reageren waardoor het zover heeft heeft moeten komen;
Vorig jaar moesten wij helaas concluderen dan onze promotie-stunt voor de autocross met het rijden van Allard Kalff tijdens het NK te Visvliet geheel werd doodgezwegen door onze collega's. Daarom hebben wij destijds besloten geen kenbaarheid verder te geven aan de AutoCrossBeurs.
Wat het in onze ogen ook niet nodig heeft omdat het de enige geheel autocross getinte beurs van Nederland is. Helaas moeten wij nu lezen in het verslag bij onze collega's dat wij hiervan de dupe zijn.
Het enige wat we vorig jaar via de e-mail een paar keer gevraagd hebben is of autocross.nl niet meer onze berichtgeving 1-op-1 wilde kopieren omdat wij zelf 'onderzoek' hadden gedaan naar de waarheid van de verhalen en deze publiceerde op onze website.

We willen ons bij deze dan ook gelijk van distangeren van de aantijgingen bij onze collega website autocross.nl

In onze ogen heeft de beurs van 2008 bewezen dat er voor volgend jaar nog steeds een bestaansrecht is en we hopen dan ook dat deze er zal komen ondanks het tegenvallende bezoekersaantal van deze editie.


Tekst: Marnic Meeuse - AutoCrossNederland.NL
Foto's: klik hier

geplaatst: 3 maart 2008.