9 maart 2008

Dit is hem de Seat...
...van Marcel Ottink - OTS Racing

Er is lang over gesproken en vaak naar gevraagd. Over drie weken verwacht hij zijn eerste testronden te kunnen rijden. De volgens FIA norm gebouwde Seat voldoet aan de allernieuwste eisen die aan een Europese Div. 1 toerwagen gesteld worden.



Met een minimaal gewicht van 1200 kilogram is de toerwagen volgens NK begrippen veel te zwaar en zal Ottink bij wijze van test een paar wedstrijden rijden van het Veka Nederlands Kampioenschap Autocross.

Ottink geeft zelf al aan dat de auto niet voor Nederlandse banen is gemaakt en juist puur om strijd te bieden op de Europese banen. Zodoende zal Ottink (als de auto helemaal top is) afreizen naar het Walhalla van de autocross in Nova Paka. Tevens staan als afsluiting Maggiora en Frankrijk op de agenda.



Alle onderdelen, met uitzondering van de motor en de gehomologeerde rolkooi, is alles vervaardigd in eigen huis. Draagarmen, wielophanging, naven en bodywork staan dat ook garant voor een staaltje vakmanschap van OTS.



In een andere kleurstelling dan wat wij gewend zijn van Ottink, zal de Seat komend seizoen aan zijn opmars beginnen. In plaats van blauw heeft de kleur geel de overhand gekregen en heeft de Seat een Spaans tintje gekregen.

Wij kunnen niet wachten om deze auto van start te zien gaan.


Tekst: Peter van Beek - AutoCrossNederland.NL
Foto's: Marnic Meeuse klik hier

geplaatst: 11 maart 2008.