PERSBERICHT 2.

geplaatst: 23 november 2010
copyright

Amsterdam-Dakar Challenge
Team Vollebolle rijdt de
Amsterdam-Dakar challenge!


februari 2011

Op 12 februari 2011 zal Team Vollebolle deelnemen aan de Amsterdam-Dakar Challenge. De Amsterdam-Dakar Challenge is een barreltocht van ruim 7.000 kilometer! Zoals de naam 'barreltocht' al doet vermoeden zal deze trip niet in super-de-luxe rallyauto's volbracht worden. Integendeel! Het is een echt low-budget avontuur. Er zijn dan ook geen luxe opgezette overnachtingkampen of helikopters met camera's die alles in de gaten houden en op die manier niet te vergelijken met de bekende rally Parijs-Dakar. De Amsterdam-Dakar Challenge is dan ook geen rally maar een avontuurlijke uithoudingsproef met schenking van de auto aan een zelfgekozen goed doel als missie.

Team Vollebolle bestaat uit 10 personen, voornamelijk familieleden. Misschien kent u ze van het autocrossen bij de Flintstones in Biddinghuizen. Hier zijn de ooms ooit begonnen en de neefjes hebben het acht jaar geleden weer opgepakt. Na jaren op de Flevolandse klei geoefend te hebben willen ze nu het avontuur gaan zoeken in de woestijnen van Noord-Afrika: De zandbak lonkt.



Het wagenpark bestaat uit vier Nissan Patrols en een Land Rover Discovery. Op dit moment worden de auto's APK klaar gemaakt, en daarna zal begonnen worden met de woestijnvoorbereiding. De ene auto is in een wat betere conditie dan de andere, zodoende zal er het nodige laswerk verricht worden om de auto's te verstevigen.

Na aankomst in fabuleuze Dakar zal er doorgereden worden naar Gambia waar de auto's geveild worden op de lokale markt (de auto's mogen niet verkocht worden in Senegal). De opbrengst komt volledig ten goede aan stichting Nice To Be Nice, een stichting die zich in Gambia inzet voor 1 van de millennium doelen: alle kinderen naar school in 2015.

Stichting Nice To Be Nice ondersteunt de bouw van scholen in Gambia. De kleinschaligheid, de gekozen werkwijze en de samenwerking met stichting Laat Gambia Leren waren doorslaggevend voor het team om zich juist voor dát doel in te zetten. Van een strijkstok is geen sprake. De stichting wil niet dat alles afhankelijk wordt van hulp, het moet zelfvoorzienend worden.

De auto's brengen naar verwachting EUR 1.000,- tot 1.500,- per stuk op, maar he team heeft de ambitie om meer op te halen voor Nice To Be Nice. De team leden betalen het grootste deel van de reiskosten zelf maar heeft zichzelf ten doel gesteld minimaal 10.000,- bijeen te brengen. Er zijn al veel bedrijven die het team een warm hart toedragen, maar ze zijn er nog niet en zijn daarom hard opzoek naar sponsoren.

Daarnaast is het streven om de reiskosten zo laag mogelijk te houden. Om die reden is een boodschappenlijstje opgesteld voor benodigdheden om de auto's daar te krijgen. Die staat ook op de website. Het gaat bijvoorbeeld om gebruikte metalen jerrycans van 20 liter, rijplaten, (hi-jack) krik, een compressortje, oud gereedschap, etc. Maar ook slaapmatjes, een campingbrandertje en bijvoorbeeld een hoofdlampje.

Op de website van het team zijn de voorbereidingen te volgen en op www.nicetobenice.nl kunt u zien waar de opbrengst voor gebruikt gaat worden. Mocht u interesse hebben de deelnemers te spreken, te sponsoren met goederen of een donatie, kijkt u op de site of stuur een e-mailtje naar: info@teamvollebolle.nl


www.TeamVolleBolle.nl

 

PERSBERICHT 1.

geplaatst: 17 augustus 2010
copyright

Amsterdam-Dakar Challenge
Team VolleBolle met barrels
naar Dakar voor het goede doel!


februari 2011

In februari 2011 gaat een groep avonturiers de uitdaging aan om in auto's van maximaal 500,- van Amsterdam naar Dakar te rijden. De Amsterdam-Dakar Challenge is een barreltocht van bijna 7.000 kilometer! Na aankomst in Dakar zullen de auto's geveild worden op de lokale markt. De opbrengst komt volledig ten goede van de stichting Nice To Be Nice, een stichting die zich in Gambia inzet voor een van de millennium doelen: alle kinderen naar school in 2015.

Echter zoals de naam 'barreltocht' al doet vermoeden zal deze trip niet in super-de-luxe rallyauto's volbracht worden. Integendeel! Het is een echt low-budget avontuur. Er zijn dan ook geen luxe opgezette overnachtingkampen of helikopters met camera's die alles in de gaten houden en op die manier niet te vergelijken met de bekende rally Parijs-Dakar. De Amsterdam-Dakar Challenge is geen rally maar een avontuurlijke uithoudingsproef met schenking van de auto aan een zelfgekozen goed doel als missie.

Team Vollebolle bestaat uit 10 familieleden van de familie Vollebregt, wonende te Dronten, Heerde en Boskoop. Ze gaan met vijf equipes richting Afrika. De meeste van hen hebben vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan de autocross van de Flintstones in Biddinghuizen en een paar van de deelnemers heeft een aantal jaren in Afrika gewerkt en gewoond. De familie weet dus waar zij aan begint en kan haast niet wachten koers te zetten naar Marokko en Senegal. De zandbak lonkt.

Er mag maximaal 250,- per team versleuteld worden om de auto 'woestijnklaar' te maken. Dat is niet veel, zodoende is er een 'boodschappenlijst' opgesteld met daarop de beoogde goederen om de reis succesvol af te leggen. Deze lijst is te vinden op de website. Gestreefd wordt voor deze boodschappen sponsoren te vinden, dat kan al voor een heel klein bedrag. Zodoende worden de reiskosten zo laag mogelijk gehouden. Eten, drinken, benzine, wat gereedschap en reserveonderdelen kosten natuurlijk geld, evenals overnachting op eenvoudige campings.

De voorbereidingen zijn al in volle gang; het goede doel is geselecteerd, een website gemaakt en natuurlijk de zoektocht naar geschikte auto's. De voorkeur gaat uit naar vierwiel aangedreven exemplaren, maar die zijn nog niet zo makkelijk te vinden voor zo'n lage prijs is al gebleken. Suzuki Vitara's, Peugeot diesels en VW's zijn erg gewild in West-Afrika en brengen daardoor een goede prijs op. Wat belangrijk is voor de gift aan het goede doel.

Het goede doel, NiceToBeNice, is zorgvuldig geselecteerd. NiceToBeNice, deze stichting zet zich in voor het millenium doel: in 2015 alle kinderen naar school. Zo hebben zij al een school gebouwd en zijn nu bezig met het verzamelen van lesmaterialen en opleiden van docenten. De kleinschaligheid sprak de Vollebolle aan evenals de gekozen werkwijze. Zoveel mogelijk wordt met en door lokale aannemers en ondernemers gedaan. De stichting, bestuurd door een echtpaar uit Tilburg, werkt intensief samen met twee lokale mensen die als het ware als projectleider fungeren. Voordat een project start wordt er een projectplan opgesteld, informatie verzameld over de gemeenschap, bouwtekeningen gemaakt en lokale offertes aangevraagd. Twee keer per jaar gaat er iemand van de stichting naar Gambia toe om vast te stellen hoe de voortgang is en voor welke fase werkzaamheden geld beschikbaar gesteld wordt. Van een strijkstok is geen sprake. De stichting wil niet dat alles afhankelijk wordt van hulp, het moet zelf-voorzienend worden.

Team Vollebolle heeft de ambitie veel meer geld aan het goede doel te schenken dan louter de opbrengst van de auto's. De auto's brengen naar verwachting 1000,- tot 1500,- per stuk op.

De team leden betalen het grootste deel van de reiskosten zelf maar heeft zichzelf ten doel gesteld minimaal 10.000,- bijeen te brengen. Deels door sponsoren maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. Op bijgaande foto zijn de deelnemers een dag onkruid aan het wieden op een biologisch landbouwbedrijf in Dronten. Een deel van het bijeen te brengen geld is bestemd voor bekostiging van de reis maar het meeste is bedoeld voor het goede doel.

Het team heeft inmiddels een website gemaakt: www.teamvollebolle.nl Hierop kunt u de voorbereidingen volgen en er is uiteraard ook een link naar de site van NiceToBeNice.

Het team is hard opzoek naar sponsoren. Mocht u interesse hebben de deelnemers te spreken, te sponsoren met goederen of een donatie, kijkt u op de site of neem contact op met Maarten Munster of Ton Vollebregt door een e-mailtje te sturen naar: info@teamvollebolle.nl


www.TeamVolleBolle.nl