PERSBERICHT 2008.


Autocross-seizoen gaat van start in Meddo

3 maart 2008

In Meddo start op Tweede Paasdag een autocross-seizoen dat erg interessant lijkt te worden. Voor het regionale RAMO-kampioenschap hebben zich namelijk heel wat meer deelnemers dan vorig jaar ingeschreven. In het kerkdorp bij Winterswijk kunnen ze voor het eerst hun krachten met elkaar meten.



Vrijwel geen enkele autocrosser heeft de gelegenheid om voor aanvang van het seizoen de auto te testen waaraan ze de hele winter hebben liggen sleutelen. De eerste wedstrijd is voor veel crossers dan ook het moment van de waarheid: is de auto inderdaad zo snel en betrouwbaar als gehoopt?

De organisatie van de autocross in Meddo, net als afgelopen jaren in handen van Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa), speelt daarop in door een extra training in te gelasten. Deelnemers uit elke klasse kunnen op de ochtend van Tweede Paasdag hun auto uitproberen en eventueel nog anders afstellen voordat de wedstrijd echt van start gaat. De afgelopen jaren zijn regelmatig landelijke toppers uit hel Nederland naar Meddo gekomen om zich te prepareren voor de NK-wedstrijden verderop in het seizoen.

Nederlands Kampioen
Dat de eerste wedstrijd een seizoen kan maken of breken, weet Arjan Stokkink, de regerend Nederlands Kampioen in de Keverklasse. "Ik had vorig seizoen eigenlijk helemaal niet willen rijden. Ik dacht dat ik te druk zou zijn met de bouw van mijn huis. De gemeente Berkelland was echter zo traag met het verlenen van de bouwvergunning dat ik vorig jaar toch maar in Meddo ben gestart", aldus de Borculose autocrosser.
Stokkink won tot zijn eigen verbazing de autocross in Meddo, schreef een paar weken later de eerste NK-wedstrijd op zijn naam en besloot toen maar vol voor de prijzen te rijden. Met als gevolg dat hij voor de vijfde keer in zijn carriere Nederlands Kampioen werd.

Ook dit jaar is Stokkink erbij in Meddo, al is het alleen maar om ritme op te doen voor de eerste NK-wedstrijd. "Je moet wel een beetje gereden hebben om goed voor de dag te komen, anders kom je straks te kort", stelt Stokkink, die tegenstand kan verwachten van Marco Raben uit Meddo en Johan Zomer uit Laren.

Te vroeg
Nu Pasen dit jaar vrij vroeg valt, moeten veel crossers alle zeilen bijzetten om hun auto op tijd klaar te hebben. Iemand die dat waarschijnlijk niet gaat lukken, is Adri Nijman, ook afkomstig uit Borculo. Nijman stapt over van de Toerwagenklasse naar de Sprint 1600-klasse en heeft dus zijn Lancia Delta Integrale ingeruild voor een sprinter. Die auto is nagenoeg klaar, alleen dobbert de nieuwe Mitsubishi-motor nog ergens op de zee tussen Japan en Nederland. "Het zal krap worden. Als de motor er eenmaal is, kunnen we de auto snel rijklaar maken. Ik denk echter niet dat we Tweede Paasdag halen", aldus Nijman, in het dagelijks leven Mitsubishi-dealer in Borculo.

Voor de winst in de Sprint 1600-klasse zullen onder meer Roland Dekkers uit Geesteren, Edwin Tolkamp uit Aalten en Andre Bouwmeerster uit Ruurlo in aanmerking komen.



Jong talent
In Meddo is er ook ruim aandacht voor jong talent. De juniorenklasse, bestemd voor coureurs van 14 tot 19 jaar, is een paar jaar geleden opgezet om voor jonge aanwas te zorgen. Deze klasse is een succes, gezien het feit dat het aantal deelnemers weer groter is dan vorig jaar. Onder de talenten bevinden zich Mike te Lindert uit Aalten en Koen Klein Gunnewiek uit Eibergen.

Naast de Keverklasse, Toerwagenklasse, Sprint 1600-klasse en Juniorenklasse gaan in Meddo natuurlijk ook de Regioklasse, Standaardklasse en Superklasse van start. Ook deelnemers aan de Europokalklasse kunnen in Meddo aan de start verschijnen. Het terrein van landeigenaar Teselink aan de Oostendorperdiek in Meddo biedt ruimte voor een lang en uitdagend parcours.

De wedstrijden beginnen rond 11.00 uur. Trainen op het parcour kan al vanaf 10.00 uur. Als alles goed verloopt, zal rond 17.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden in de tent naast het parcours.

Gratis parkeren
De organisatie is in handen van Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa), dat het wedstrijdgedeelte verzorgt. Toegang voor kinderen onder acht jaar is gratis, mits er begeleiding aanwezig is. Kinderen van acht tot zestien jaar betalen de helft van de entree. Parkeren is geheel gratis. Dichtbij het parcours bevindt zich daarvoor een parkeerterrein dat groot genoeg is.

Het parcours bevindt zich nabij de weg tussen Winterswijk en Eibergen, een paar kilometer buiten de bebouwde kom van Meddo. Vanaf de rijksweg tussen Winterswijk en Groenlo is de weg aangegeven.

Meer info: klik hier