PERSBERICHT 2008.

Nederhorst den Berg, 28 augustus 2008

Meer coureurs bij autocross Nederhorst den Berg
Meer startplaatsen, opgevoerde standaard toegevoegd

De animo voor de autocrosswedstrijd op 20 september in Nederhorst den Berg is groot. Er schreven zich tot nu toe al meer coureurs in dan de 110 die twintig jaar geleden aan de start kwamen. De organisatie heeft daarom besloten om de limiet te verruimen, zodat meer auto's aan de wedstrijd mee kunnen doen. In 1988 werd er voor het laatst gecrosst in het dorp aan de Vecht. Dit jaar zal het nog drukker worden op het circuit in Nederhorst.

De wedstrijd start vroeg, om 11 uur, zodat er tijd is voor meer manches en meer coureurs. In een aantal klassen kan weer ingeschreven worden. Ook in de Crazy Race, de klasse die speciaal georganiseerd wordt voor gelegenheidscoureurs uit de regio, zijn extra startplekken beschikbaar.

De Standaard Klasse is inmiddels volgeboekt met meer dan 30 coureurs. Maar op veler verzoek is de Opgevoerde (vrije) Standaard klasse toegevoegd. In deze klasse, waarin de motor en de carrosserie mogen worden gemodificeerd, zijn nu 10 inschrijvingen binnen. Er is nog ruimte voor meer coureurs.

Het definitieve programma van de wedstrijd van 20 september bestaat uit de volgende klassen:
1. Standaard
2. Opgevoerde (vrije) Standaard
3. Kever
4. Sprint
5. Dames
6. Crazy Race
7. Afval Race

Voor de afvalrace hoeven coureurs niet apart in te schrijven. Elke deelnemer aan de wedstrijd kan aan deze spectaculaire dagafsluiting meedoen. Meer informatie op www.crossteamnederhorst.nl


Tekst: Crossteam Nederhorst
den Berg
.