PERSBERICHT 2008.

9 oktober 2008

Drie keer is scheepsgerecht:
Autocross Meddo gaat definitief door


De goede weersvoorspellingen zorgen ervoor dat de Autocross Meddo aanstaande zondag definitief doorgaat. Na twee keer uitstel kunnen de crossers eindelijk in de Meddose
'zandbak' aan de bak.

Aanvankelijk zou de autocross in Meddo plaatsvinden op tweede paasdag, maandag 24 maart. Vanwege de vele regen is de cross uitgesteld naar zondag 6 april, maar ook door die datum moest de organisatie een streep zetten. Onder het motto 'drie keer is scheepsgerecht' kunnen Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa) zowel de deelnemers als het publiek dit keer wel een spectaculair en droog evenement voorschotelen.

Lange rechte stukken
Het parcours is ook dit keer uitgetekend op het terrein aan de Oostendorperdiek. De organisatie heeft het parcours zodanig ontworpen, dat zowel de deelnemers en het publiek volop aan hun trekken komen. Dat betekent geen parcours dat uit een grote bocht bestaat, maar een parcours met een paar lange rechte stukken. De crossers hebben dus alle mogelijkheid om snelheid te maken.
In Meddo verschijnen alle klassen aan de start, dus ook de Juniorenklasse voor crossers tussen de 14 en 19 jaar. Deze klasse is een aantal jaren geleden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een kweekvijver van talent. In Meddo zullen ook heel wat talenten uit de regio aan de start verschijnen.
De echte snelheidsmonsters komen natuurlijk aan de start in Sprint 1600-klasse en in de Superklasse, met plaatselijke favorieten als Kersten en Scholten. De snelheid wordt al zichtbaar bij de start, als onder de achterwielen het zand metershoog opspuit. Ook deelnemers aan de Europokalklasse kunnen in Meddo aan de start verschijnen.

Parkeren gratis
De Autocross Meddo vindt plaats aan de Oostendorperdiek in Meddo, dichtbij de doorgaande weg van Winterswijk naar Eibergen. Vanaf de rijksweg Winterswijk-Groenlo is het parcours aangegeven. De wedstrijd begint om 11.00 uur. Als alles goed verloopt, zal rond 17.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden in de tent op het parcours. In die tent kunnen toeschouwers tijdens de dag terecht voor de nodige versnaperingen. Natuurlijk is er ook alle gelegenheid om een warme hap te nuttigen.
Parkeren is gratis op een groot terrein naast het parcours en het rennerskwartier. Kinderen tot acht jaar hoeven geen entree te betalen, mits er begeleiding aanwezig is. Jongeren tot zestien jaar betalen half geld.