Een nieuwtje te melden? Klik hier
 
 

De onderstaande geruchten zijn op diverse manieren verzameld. Wij staan dan ook niet in voor de juistheid van deze geruchten.

 
1425
10-3-2013
Toerwagenklasse met Audi A3

De altijd zeer strak sturende Andre de Bruyn, voormalig kampioen vrije standaard bij de Rang Pang, heeft deze klasse de rug toegekeerd en maakt opnieuw een stap voorwaarts. In de toerwagenklasse van het NK gaat hij de strijd aan met de gevestigde orde waarvoor een Audi A3 zijn wapen wordt.

   
1424
10-3-2013
Nieuwe Porsche rijder toerwagenklasse

Naast Toon Kooremans verschijnt er dit jaar nog een zelfde type Porsche aan de start van de toerwagenklasse. Voormalig Subaru rijder Jos Hendrikx heeft een zelfde model 911 aangeschaft welke in oude rally kleuren aan de start zal verschijnen. Het zullen niet de Rothmans kleuren zijn zoals we van Toon Kooremans gewend waren maar een andere kleurstelling van een bekend sigaretten merk uit dezelfde tijd. Het schijnt dat ook Toon Kooremans de Rothmans kleurstelling achter zich heeft gelaten en ook gekozen heeft voor dezelfde kleurstelling. Laat het seizoen maar beginnen dan weten we het zeker.

   
1423
10-3-2013
Michel Kempenaars met A&P?

Ze staan ingeschreven als equipe de broers Erik en Michel Kempenaars waarbij we pas al wisten te melden dat Erik met een Trackline aan de start verschijnt. Nu is ons ter ore gekomen dat Michel ook weer een eigen frame heeft aangeschaft namelijk de A&P waarmee Pieter Poelstra heeft gereden. We zullen zijn wat er van waar is.

   
1422
10-3-2013
Nieuwe Suzuki Arjan Oord

Hij moest wel een nieuwe auto bouwen nadat Arjan Oord na afloop van het vorig seizoen een harde klapper mee maakte in Visvliet en een Swift afschreef. In Ossenzijl werd er de afgelopen tijd dan ook hard gewerkt en is er een hagelnieuwe Suzuki Swift gebouwd waarmee een aanval wordt geopend op de top in de juniorklasse. Of het gaat lukken zullen we over een paar maanden weten als het NK ten einde is.

   
1421
10-3-2013
Nieuwe sprinter equipe Hut

Op de beurs in Veenwouden stond vlak bij de ingang de nieuwe sprinter van equipe Hut te pronken. In Ulft is er een compleet nieuwe auto gebouwd die helemaal afgebouwd is in Lutjegast en klaar voor seizoen 2013 is. De planning is om 30 maart voor het eerst van start te gaan in Grootegast waar de ex Jakob Kuil Volvo hopelijk betrouwbaar en snel is.

   
1420
10-3-2013
Jimmy de Rond ex-Hofstra

Rene Hofstra hebben we voor het laatst in actie gezien tijdens de Racing Expo in Leeuwarden. En vorige week bleek zijn sprinter ineens verkocht te zijn aan Jimmy de Rond. Jimmy krijgt hiermee dan ook een serieuze auto tot zijn beschikking en heeft zijn pijlen gericht op het NK in de Sprint 2000 klasse.

   
1419
10-3-2013
-

-

   
1418
10-3-2013
Remon van de Akker met A&P

Klaas Postma deed zijn A&P van de hand aan Hein en Hendrik Hut. En die hebben de sprinter weer doorverkocht aan ex Nederlands kampioen standaardklasse die er dit jaar weer zijn Honda in legt. En hiermee wil de snelle ondernemer kijken hoe ver hij dit jaar kan komen in het NK Sprint 2000.

   
1417
10-3-2013
Nieuwkomer Ernest du Bois in Sprint 2000

Er is weer nieuws te melden vanuit het Drentse land waar een nieuwkomer een hagelnieuwe F&S heeft aangeschaft. De nieuwkomer heet Ernest du Bois en wil van start gaan in zowel de NK als de EP serie en heeft dus serieuze plannen.
De rijder komt uit Steenwijk en wordt gesponsord door Hoogstra Autosport. De bij Emming bestelde motor is van het merk Volvo en staat als erg sterk te boek. Deze nieuwkomer heeft dus goed geinvesteerd en zal binnenkort in het diepe gegooid worden en de wetten van de Nederlandse autocross bijgespijkerd krijgen.

   
1416
10-3-2013
Jean-Pierre Wouters trots op zijn WMS

Het was een vreemd maar wel erg trots gevoel een aantal weken geleden toen Jean-Pierre Wouters zich inschreef voor het NK 2013. Op de plaats waar hij zijn merk van de sprinter neer moest zetten mocht hij met gepaste trots WMS invullen. De hagelnieuwe sprinter is namelijk helemaal in eigen beheer en ontwikkeling gemaakt. Inmiddels zijn de eerste testmeters gemaakt en ziet alles er heel erg goed uit en mag het seizoen wat WMS autosport betreft beginnen.

   
1415
10-3-2013
Peter Timmermans volledig terug

Hij heeft iedereen op het verkeerde been gezet de sympathieke markt koopman uit het Belgische Duffel. Want Peter Timmermans heeft zijn helm helemaal niet aan de wilgen gehangen. Sterker nog hij komt sterker terug dan ooit. In het NK gaat Peter opnieuw van start in een door RPower van Eric Joosen geprepareerde Hayabusa kever. Ook Eric Joosen zelf zal minimaal 1 wedstrijd in het NK van start moeten gaan gezien de equipe inschrijving. Ook het volledige EP kampioenschap staat weer op het programma met de kever waarmee Timmermans de laatste 3 jaar iedereen het nakijken gaf. Spannende ontwikkelingen dus voor de Belg die er hopelijk weer volop zin in krijgt.

   
1414
10-3-2013
Coen Wouters in vertrouwde kleurstelling

Het is even wennen, sinds we weten dat het de oude auto van Ruud Wiefferink is, dat de ooit zo vertrouwde kleuren vervangen zijn door de kleuren van kwekerij Wouters namelijk wit en groen. Coen heeft naast de kwekerij de dubbele motorfiets inmiddels serieus aan de tand gevoeld. Dit tot alle tevredenheid van de rest van het team. Coen maakte vorig seizoen de overstap naar de Div A waarmee jij kennis maakte met de achterwiel aandrijving en nu dus de stap naar de Sprint 1600 klasse en die zal weinig aanpassing vergen denken we voor de Nederlands kampioen junioren 2011.

   
1413
10-3-2013
Sneak preview twin Kawasaki ZX14

We wisten heel crossend Nederland te verbazen met het uitgelekte nieuws over het feit dat Glenn van Rosmalen terug zou keren met zijn oude GVS frame. En dat was al opzienbarend nieuws natuurlijk en dat er een dubbele motorfiets in zou komen klonk heel onwaarschijnlijk voor de meeste. Maar ook nu blijkt de crossip waar te zijn en mogen we van team van Rosmalen de eerste foto tonen van de achterzijde van de sprinter waar de 2 Kawa motoren prominent te zien zijn en de uitlaten al pas gemaakt zijn. We zijn dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat.

   
1412
10-3-2013
Drukke tijden bij Jari en Martin Kroon

In 1 winter 2 nieuwe auto's klaar maken was een lastige maar vooral drukke klus maar in Nederhorst den Berg is het bijna zover. De Swift van Jari is spuitklaar zoals op de foto te zien is en we zijn benieuwd of deze volgende week weer in een gele kleurstelling staat. Ook de inschrijving van zijn vader Martin, meervoudig Nederlands kampioen, was verrassend daar Martin ingeschreven staat als equipe met Hans Verbugt. Benieuwd wat Hans in de auto van Martin kan laten zien nu Hans geen eigen bolide meer heeft.

   
1411
6-3-2013
Nieuw frame Annick Joossen?

De geruchten worden steeds sterker dat er Trackline in Rijkevorsel is aangekomen voor Annick Joossen. Zij wil hiermee ook gelijk serieus van start gaan door wedstrijden van hoog aanzien te gaan rijden. Want EP, DRCV en EK wedstrijden is niet het minste toch?.

   
1410
6-3-2013
Starnummer 801 gewaarborgd

Pieter Nieuwkoop gaf aan zijn titel dit jaar niet te verdedigen in de standaard V klasse. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo schreef hij als equipe in met Patrick Breederland. Hierdoor ligt het voor de hand dat er dit jaar 2 rijders met 801 van start zullen gaan in een Opel en een Ford. En dat is goed nieuws dat de titel iig verdedigd kan worden.

   
1409
6-3-2013
Team Maashorst definitief en genomineerd

Ed van Asten heeft toch als equipe ingeschreven met Sander Cuenen voor het NK Sprint 1600. Aangezien de regels verandert zijn zal ook Cuenen dit jaar aan de start moeten verschijnen van een NK wedstrijd want anders worden er 200 punten afgetrokken van het geheel en zit prolongatie van de titel er niet meer in. Door het behalen van de NK titel is het team genomineerd voor Sportteam van het jaar in de gemeente Horst aan de Maas.

   
1408
6-3-2013
Verwachte strijd crosskarts met Mark Laan

Zijn eigen woorden zijn dat Mark Laan de enige noordhollander is met een crosskart. En daar gaat hij dit jaar flink gas meegeven. In 2012 liet hij het echte onverhard voor wat het waard was en deed het niet rustig aan want hij ging op het Eurocircuit de strijd aan in het NK Sprintcars. En dat ging gepaard met ups en downs. Een zware crash en ereplaatsen wisselden elkaar in hoog tempo af en in 2013 keert hij terug in de autocross want bij de ASUZ wil hij hoge ogen gaan gooien op 25 maart aanstaande met zijn crosskart die hij in topvorm aan het brengen is. Daarbij komt nog de nieuwste Kawasaki ZX6 motor dat er bijna geen tijd is om deze in te laten draaien. Het frame is aangepast en aan het gewicht is gewerkt en hierdoor denkt Laan mee te kunnen doen voor de eerste plaats. En die zal moeilijk zijn want de groep crosskarters is flink uitgebreid. Naar verluidt zelfs verdubbeld.

   
1407
6-3-2013
Alain Feller naar 4x4

De Luxemburger Alain Feller die dit jaar in klasse 2 samen met Zwiep de titel in de EP behaalde in klasse 2 keert de keverklasse de rug toe. Hij heeft namelijk bij Trackline een frame aangeschaft en deze als 4WD laten uitvoeren. Naar verluidt gaat de snelle Luxemburger er zelfs NK wedstrijden mee rijden maar dat zien we in de voorlopige registratielijst nog niet terug.

   
1406
6-3-2013
Mr. Cossie vordert gestaag

Zijn helm heeft hij inmiddels opgepoetst na de lange wintermaanden waarin Richard Kools een complete toerwagen opbouwde. Hij keerde zijn merk Ford niet de rug toe alleen van een Cosworth is geen sprake meer want er staat een Ford Puma op stapel en gezien de eerste fotoÕs heeft de Brabander niets aan het toeval overgelaten.

   
1405
6-3-2013
Leon van Wijngaarden getrouwd

Jolanda Gattes gaat sinds vorige week door het leven als Jolanda van Wijngaarden Ð Gattes want ze gaf haar jawoord aan onze fotograaf Leon van Wijngaarden. En dat betekende dat er nu eens een keer fotoÕs van Leon gemaakt werden ipv andersom. Inmiddels zijn de newly-weds vertrokken naar Tenerife waar ze een heerlijke huwelijksreis meemaken. Leon en Jolanda van harte.

   
1404
6-3-2013
Ties Franssen naar SuperBuggy

Het EK in de zwaarste klasse is weer een Nederlandse rijder rijker want Ties Franssen heeft een nieuwe auto en een nieuwe motor en keert hiermee de Buggy 1600 de rug toe. In Trackline vond hij een frame naar zijn zin en daarmee gaat hij de strijd in het EK aan met o.a. Bernd Stubbe en Wiely Albers.

   
1403
6-3-2013
Wilton Wichers Schreur investeert in 2014

Na een paar jaar een 4x4 sprinter gereden te hebben in het EP kampioenschap stapte Wilton Wichers Schreur over naar klasse 1 met een MR2 en deed het niet onverdienstelijk. Maar inmiddels is er actie ondernomen en de ex Spitznagel 4x4 motorfiets van Dirk Neerman overgenomen. Aangezien de snelle blonde rijder net is gaan samenwonen nemen ze de tijd om vooral de financien op orde te krijgen en worden de pijlen gericht op seizoen 2014.

   
1402
18-2-2013
Terugkeer NK voor Chris Waldschmidt

Een van de beste rijders van Nederland keert dit jaar terug in het NK namelijk Chris Waldschmidt. Hij gaat rijden met de Trackline waarmee Glenn van Rosmalen menig Europese wedstrijd heeft gereden namelijk die met de Ford V6 motor erin. Aangezien Chris ook in het EK acte de presence gaat geven in de Buggy 1600 klasse zal dit zijn prioriteit hebben maar wie weet hoe de stand van zaken is in september en Chris misschien wel kans maakt op de Nederlandse titel in de Superklasse? Dan veranderen de plannen voor de mede eigenaar van Trackline misschien wel.

   
1401
18-2-2013
Glenn van Rosmalen met twin motorfiets?

Het frame waarmee Glenn van Rosmalen zijn EK titel behaalde uit de stal van Ger Vellema staat in Neede klaar om opnieuw opgebouwd te worden. Alleen komt er geen automotor meer achterin te liggen maar 2 motorfietsen. Aangezien ook Sven Hesselink aan het testen is met een Kawasaki 1400 heeft Glenn er 2 klaar staan om in te bouwen. Wat verder de plannen zijn weten we niet maar er lijkt iig weer beweging te komen in de GVS sprinter.

   

Klik op het vlaggetje voor de oudere Crossip's