29 februari 2016
copyright
COPYRIGHT / BRON: EuroPokal
Geen EuroPokal 2016

Zoals medegedeeld zouden wij, 28 februari 2016, meer informatie mededelen aan u alle over de ontwikkelingen voor 2016 wat betreft de EuroPokal. Na alle commotie en negatieve geruchten over het voortbestaan van de EuroPokal, in verband met de verzekeringen en reglementen, is besloten, dat de Euro-Pokal Stopt.

In Nederland is het niet meer mogelijk zonder KNAF verzekering een EuroPokal te organiseren, volgens de verenigingen Taco en Lat77. Er kan dan alleen maar, met KNAF gekeurde voertuigen aan deelgenomen worden. Achter de schermen zal er gewerkt worden aan een door start van de EuroPokal evenementen voor 2017. Waar iedereen weer aan kan deelnemen. Met een ander bestuur en medewerkers en verenigingen. We hadden het graag anders gezien.

De Vereniging in Belgie Crazy Croeze en in Duitsland ACR Eifelland, willen toch proberen nog de wedstrijden te rijden dit jaar. Waar iedereen aan kan deelnemen. Zij gaan ingesprek met andere verenigingen, zonder KNAF verzekering, zij bekijken wat er voor 2016 nog mogelijk is. Hier later meer over. Ook zullen hier later de namen van verenigingen komen te staan, waar de EuroPokal auto's dit jaar wel aan kunnen deelnemen.

10-11 September; ACR Eifelland Badem (Duitsland)
24-25 September; Crazy Croeze (Belgie)
 
 

26 februari 2016
copyright
COPYRIGHT / BRON: KNAF / SONAK

Registratie Eurol/VEKA NK Autocross 2016

Bij de SONAK en het Federatiebureau van de KNAF was het de afgelopen weken een gekkenhuis. De registraties voor het Eurol/VEKA NK 2016 waren er volop en dit heeft erin geresulteerd dat er voor slechts 2 van de 7 NK-klassen definitieve deelnemerslijsten zijn opgesteld waarbij iedereen die zich heeft geregistreerd van start kan gaan op de wedstrijddag.
Voor de Superklasse en de Toerwagenklasse zijn er teveel registraties binnengekomen. In deze klassen staat 1 rijder op de wachtlijst in afwachting van zijn deelname.


Voor de Divisie V, Sprint 1600 en de Juniorklasse verliep het registratie proces soepel, alleen bleek in deze klassen dat het maximaal aantal registraties ruimschoots werd overschreden.
Het aantal registraties voor de Divisie V stopte op 51, waarvan er 15 rechtstreeks geplaatst zijn. De overige 36 zullen in 2 selectiewedstrijden moeten strijden voor de 30 overgebleven plaatsen voor rechtstreekse plaatsing. Bij de Sprint 1600 bleek de teller qua aantal registraties ook op 51 gestopt te zijn en zijn 18 rijders zeker van rechtstreekse plaatsing. De 33 rijders die er nu over zijn zullen ook via de 2 selectiewedstrijden moeten strijden om de voor hun beschikbare 27 plaatsen te bemachtigen.
Verrassend genoeg zit ook de juniorklasse enorm in de lift komend seizoen. Met 38 registraties, waarvan er 8 rijders rechtstreeks geplaatst zijn, blijven er 30 jongelingen over die bij de selectie wedstrijden moeten gaan strijden voor de resterende 22 plaatsen om rechtstreekse plaatsing alsnog af te dwingen.

De 2 selectie wedstrijden staan inmiddels gepland en wel op 10 april in Aalten en op 24 april in Keijenborg. Van de rijders die zich niet weten te plaatsen mogen, op volgorde van hun behaalde puntenaantal, besluiten om vrijwillig op de wachtlijst terecht te komen. Echter is de wachtlijst per klasse begrenst op maximaal 5 deelnemers.

Uiterlijk een week voor de eerste kwalificatiewedstrijd krijgen alle rijders die voor deze kwalificatie wedstrijden in aanmerking komen een extra reglement waarin precies wordt uitgelegd hoe de puntentelling etc. in zijn werk gaat. Het concept voor dit reglement is inmiddels klaar en wordt de komende tijd gecontroleerd op eventuele fouten.

Klik op onderstaande link voor de registratielijst:
Registratielijst NK Autocross 2016

 
 

9 februari 2016
copyright
COPYRIGHT / BRON: KNAF / SONAK

Registratie Eurol/VEKA NK Autocross 2016

Vanaf woensdag 10 februari 2016 om 12:00 uur tot 17 februari 2016 kan men zich via Mijn KNAF (www.knaf.nl) registreren voor het Eurol/VEKA NK Autocross 2016. Alle coureurs en equipes met een geldige KNAF autocrosslicentie of een geldige door de FIA erkende buitenlandse ASN autocrosslicentie kunnen in 2016 aan het Eurol/VEKA NK Autocross deelnemen.

Op de site van de KNAF vindt u alle informatie en antwoorden op vragen aangaande de registratie. Een vriendelijk verzoek om goed op te letten bij de registratie. In 2015 werden er veel fouten gemaakt bij de vraag of je vorig jaar ook deelgenomen had aan het NK. Je bent zelf verantwoordelijk voor een juiste en correcte registratie.

Zijn er in 2016 wijzigingen in het registratie proces?
Ja, die zijn er. De belangrijkste wijziging voor 2016 zal zijn, dat er na de registratie direct een link komt, om het inschrijfgeld te betalen via iDEAL. Schrik niet als je niet direct een bevestigingsmail ontvangt, dit kan enige tijd duren omdat de betaling eerst verwerkt moet worden. Ga niet opnieuw registreren je registratie komt namelijk wel binnen. Heb je na een uur nog geen mail ontvangen bel dan met federatiekantoor (088-0047888).

Lees hier verder op de website van de KNAF.

 
 
 

4 februari 2016
copyright
COPYRIGHT / BRON: DJBC
Dutch JuniorBuggy Cup 2016

Data 2016:

5 mei / Werkhoven / ACVRP
21 mei / Kerkdriel / ACCG
12 juni / Holterhoek / KACC
17 juli / Rosmalen / ACCG
27 augustus / Lopik / ACVRP
25 september / Eensveen / DAC
2 oktober / Halle / HACC

Meer info via: facebook.com/DutchJuniorBuggy
 
 
 

4 februari 2016
copyright
COPYRIGHT / BRON: EuroPokal
Wijzigingen EuroPokal reglement 2016
(Eind februari komt het reglement van 2016 op de site)


Zaterdag: Worden er 3 manche op punten gereden. De deelnemers met de meeste punten plaatsen zich voor de finale. De finale telt alleen voor de dag uitslag van zaterdag, voor de prijsuitrijking op zaterdag avond. De behaalde punten van de drie manche van zaterdag, tellen mee voor de finale plaats op zondag.

Zondag: Worden er ook 3 manche op punten gereden, de behaalde punten van de 3 manche van zaterdag en die van 3 manche van zondag, worden bij elkaar opgeteld, voor een startplaats in de finale op zondag. (totaal van 6 manche) Hier worden ook de punten voor het kampioenschap gegeven.

Superfinale: De eerste 3 finalisten van zondag mogen deelnemen aan de superfinale. Er mag doorgeschoven worden tot en met de 8ste plaats. Je kunt alleen deelnemen aan de superfinale als je voor zaterdag en zondag bent ingeschreven, voor aanvang evenement op zaterdagmorgen, 07:45 uur. De jeugklasse, klasse 4, kan niet deelnemen aan de superfinale.

Klasse 5 en 6: worden samengevoegd. Dit word Speciaal toerwagens tot 3500cc. Hiermee vervalt klasse 5 in 2016. De reden is dat er teweinig deelnemers zijn voor groep 2 speciaal toerwagens.

Klasse 8 en 9: worden samengevoegd. Dit word speciaal autocross klasse 9 0-1600 cc. Sprinters met een motorfietsmotor mogen maximaal 1450 cc inhoud hebben. Sprinters met een automotor mogen maximaal 1600 cc inhoud hebben.

Jeugdklasse: Klasse 4 rijden net als alle andere klasse, zij betalen ook startgeld, en ontvangen ook prijzengeld. Deze klasse heeft ook een schrap wedstrijd in 2016. Alle jeugd van 14 tot 18 jaar kan deenemen, alleen met toestemming van ouders of voogd.

Iedere deelnemer kan nu zaterdag, minimaal 3 maal starten, en zondag ook minimaal 3 maal. Plus evetuele de finale's.

28 Februari is de alle laatste vergadering met de deelnemende verenigingen, eventuele kleine aanpassingen kunnen dan nog gedaan worden, in het reglement, daarom word het reglement van 2016 ook dan pas definitief geplaatst.

.EuroPokal Kampioenschap 2016
1
6-7 mei
Pieterzijl (klei) SANN
2
4-5 juni
- -
3
25-26 juni
- -
4
16-17 juli
- -
5
30-31 juli
- -
6
27-28 aug.
- -
7
10-11 sept.
Badem (Bij Bitburg) (klei) ACR Eifelland
8
24-25 sept.
Zoutleeuw Crazy Croeze  
 
NIEUWS 2016 JANUARI | FEBRUARI | MAART | APRIL | MEI | JUNI | JULI | AUGUSTUS | SEPTEMBER | OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER
NIEUWS 2015 JANUARI | FEBRUARI | MAART | APRIL | MEI | JUNI | JULI | AUGUSTUS | SEPTEMBER | OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER