welkom
welcome
herzlich willkommen
vitejte
bienvenue
bienvenido
benvenuto
laipni gaiditi
dobro pozhalovat
8 december 2020
Het EK Autocross komt naar Nederland!
31 juli - 1 augustus 2021

Het was een bijzonder jaar 2020 waarin weinig werd gecrosst. Uiteindelijk waren er toch 2 autocross weekenden mogelijk begin september, een was in Pieterzijl en de tweede in Toldijk.
De wedstrijd in Toldijk stond echter ook in het teken van de EK in 2021. Ondanks de onzekere periode heeft de werkgroep rondom het EK zijn uiterste best gedaan om de baan in de EK layout aan te leggen. Dit was nodig omdat de FIA officials de baan maar ook de organisatie zouden beoordelen.

Na het weekend was het stil alleen niet voor de EK werkgroep. De FIA had een hele vragen lijst neergelegd en met name, Marnic Meeuse (PR) en Mark Nijhuis (Baan) zijn hier druk mee geweest om al deze vragen te beantwoorden en in een mooie presentatie te zetten welke begin oktober bij de FIA beoordeeld zou worden. Na deze vergadering kregen wij uit name van Andre Slotboom (KNAF) te horen dat de FIA het evenement als zeer positief had ervaren ook al waren daar in eerste instanties nog twijfels over de greppels. Deze laatste twijfels zijn weggenomen en 7 december j.l. heeft de FIA World Motorsport Council dan ook officieel bekend gemaakt dat Toldijk in het weekend van 31 juli en 1 augustus 2021 het EK Autocross heeft toegewezen gekregen.
Op dit laatste zijn wij als werkgroep bijzonder trots dat het gelukt is met de hulp van vele mensen.

Echter nu begint het pas. Inmiddels is baanwerkgroep alweer in volle gang om de baan zijn definitieve vorm te geven met de kombocht en de springbult. Daarnaast zijn de werkgroep leden voor PR en sponsoring druk bezig om de communicatie maar ook zeker het financiële plaatje rond te krijgen.

De komende maanden zullen wij druk zijn om de eerste EK autocross sinds 1993 in Nederland tot een groot succes te maken. Wij zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen en zijn ook te volgen op facebook/fiaeknl en de website.

Werkgroep PR
FIA EK AX-Toldijk
 

Welkom op onze website die in het teken staat van een FIA EK autocross wedstrijd in Nederland.
Van 1989 tot 1993 heeft Nederland EK-wedstrijden georganiserd in Langezwaag en Kotten. Met het groeiende aantal Nederlandse deelnemers vinden wij het tijd worden om het EK weer naar Nederland te halen.
Een werkgroep opgericht vanuit LAT'77 met daarbij wat insiders met veel EK-ervaring zijn we langzaam bezig om in 2020 een 'proefwedstrijd' te houden om daarmee de FIA te overtuigen ons een EK te 'geven' in 2021.
Zodra wij meer informatie hebben gaan we dat hier met jullie delen.
Op het ogenblik zijn we bezig met zoveel mogelijk informatie op de website te zetten wat al naar buiten kan/mag komen. Hier gaat veel tijd in zitten maar we doen ons best dit zo spoedig mogelijk online te zetten.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.
   
Willkommen auf unserer Website, die für einen FIA Autocross-Europameisterschaftslauf in den Niederlanden steht. 
Von 1989 bis 1993 organisierten die Niederlande bereits EM-Läufe in 'Langezwaag' und 'Kotten'. Angesichts der wachsenden Anzahl einheimischer Fahrer scheint für uns die Zeit reif, die Europameisterschaft wieder zurück ins Land zu bringen. Eine Arbeitsgruppe bestehend aus LAT'77 Mitgliedern und einigen erfahrenen EM-Insidern veranstaltet 2020 einen 'Probewettlauf', um die FIA vom Vorhaben einer Autocross-EM 2021 zu überzeugen. Im Augenblick beschäftigen wir uns damit, die bereits bekannten Fakten auf dieser Website zu veröffentlichen. Sobald weitere Informationen zur Verfügung stehen, werden wir diese hinzufügen. Dieses Vorhaben nimmt viel Zeit in Anspruch, wir geben uns jedoch Mühe die Angaben schnellstmöglich zu aktualisieren.
Bei Fragen und Unklarheiten könnt ihr uns jederzeit unverbindlich kontaktieren.
   
Bienvenue sur notre site web, qui représente un Championnat d'Europe d'autocross (FIA) organisé aux Pays-Bas.
De 1989 a 1993 les Pays-Bas ont déja organisé des championnats de ce genre a 'Langezwaag' et a 'Kotten'. Vu le nombre croissant de pilotes locaux, le moment semble etre venu de ramener le championnat d'Europe dans ce pays. Un groupe de travail composé de membres du LAT'77 et de plusieurs personnes expérimentées dans le cadre de ces évenements préparent une ' course d'essais' pour 2020, afin de convaincre la FIA d'une manche du championnat d'Europe en 2021. En ce moment nous travaillons a la publication des faits déja connus sur ce site web. Nous ajouterons d'autres renseignements au fur et mesure qu'ils seront disponibles. Ce projet prend beaucoup de temps, mais nous faisons de notre mieux pour mettre les informations a jour le plus rapidement possible. Si vous avez d'autres questions a ce sujet, n'hésitéz pas de nous contacter a tout moment sans engagement.
   © 2019-2021 FIAEK.nl | 'The road to Dutch European Championship Autocross' in 2021 | disclaimer | privacy law