22 januari 2014
copyright
COPYRIGHT / BRON: AutoCrossNederland.NL

Zomers evenement op komst in Valkenswaard,
Masters of RallyRacing

Na het wegvallen van het RAM festival in Rotterdam en verwoede pogingen dit op een andere locatie in Nederland te proberen, wat helaas op niets uitliep, komt er in het begin van de zomer een vergelijkbaar evenement aan. Als locatie is gekozen voor het Eurocircuit in Valkenswaard en de datum is vastgezet op zondag 29 juni 2014. Deze zomer kunnen we ons dan ook opmaken voor een mooi nieuw evenement met een "oude" opzet wat de spannende naam Masters of RallyRacing heeft meegekregen.

Het gaat een combinatie worden van de Race of Champions en het RAM festival laat organisator Ronald Moonen, in het verleden ook zeer nauw betrokken bij de organisatie van het RAM festival, vast weten . "De datum die we gekozen hebben in het toch al drukke seizoen valt redelijk overal tussenin waardoor we hopelijk kunnen rekenen op een mooi deelnemersveld. Want eerlijk is eerlijk zonder auto's aan de start is het evenement niets waard", denkt Moonen hardop.

"We beginnen met een eendaags evenement waarvan we hopen dat het gaat uitgroeien naar een volledig weekeinde met veel autosport en de daarbij behorende snelheid en spanning dus staan we er positief in", spreekt de immer goedlachse Moonen die er nu al klaar voor is.

Om het evenement zo breed mogelijk te houden wordt zullen er vele takken van autosport aan de start verschijnen. Voor o.a. rally, rallyracing en polaris lopen inmiddels de onderhandelingen om een mooi deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Ook de autocross tak mag niet ontbreken en hiervoor is het de bedoeling dat er gereden gaat worden in 5 verschillende klassen:
- klasse 1 standaard V/A
- Klasse 2 toerwagens
- Klasse 3 Sprint 1600
- Klasse 4 Sprint 2000
- Klasse 5 Superklasse

Lijkt het je wat om aan dit evenement mee te doen stuur dan een mail naar Ronald Moonen zodat hij je eventuele deelname in goede banen kan leiden. Doe dit naar het volgende mailadres info@moonenschoenen.nl zodat Ronald contact kan houden met alle maximaal 30 (potentiele) deelnemers.

 
 

21 januari 2014
copyright
COPYRIGHT / BRON: KNAF.NL

Reglementswijzigingen 2014

Al onze inspanningen ten spijt zijn er toch wat puntjes niet goed in het reglement terecht gekomen zoals dit op 9 december 2013 is gepubliceerd. Het gaat dan met name om de nummering van een artikel, of doorverwijzing in en naar een ander artikel.

  • In een geval is de tekst door gestreept daar waar dit niet moest;
  • En er zijn een paar artikelen duidelijker omschreven, zoals art 3.11 en 11.10/12.11.
  • Voor 1 artikel hebben we ervoor gekozen om de volledige omschrijving zoals die in het Algemene Auto Sport Jaarboek staat op te nemen. Dat gaat over de gordelbevestiging met bijbehorende tekeningen.

Klik hier voor het document met de wijzigingen

Klik hier voor de gecorrigeerde versie van het reglement

Met vriendelijke groet,
Bestuur Sectie Auto Cross

 
 

21 januari 2014
copyright
COPYRIGHT / BRON: KNAF.NL

Informatie voor NK-deelnemers

Alleen coureurs met een geldige KNAF-licentie of een geldige door de FIA erkende buitenlandse ASN licentie kunnen aan het NK deelnemen. Deelname met een evenementen registratiebewijs is niet toegestaan. In afwijking van het Reglement Erkenning Nederlandse Kampioenschappen staat het NK Autocross open voor equipes.

Registratie is alleen mogelijk voor het gehele kampioenschap. Voor acceptatie dient aan de volgende voorwaarden te worden voldaan:

Vanaf donderdag 13 februari 2014 om 12:00 uur kan men zich registreren voor het EUROL/VEKA Nederlands Kampioenschap 2014. Registreren is mogelijk tot 25 februari 2014. Daarna is registreren niet meer mogelijk.

Indien het wedstrijdsecretariaat na het sluiten van de registratieperiode minder dan 15 geldige registratieformulieren voor een bepaalde klasse heeft ontvangen, zal er voor deze klasse geen NK worden georganiseerd.

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het juist en tijdig registreren en draagt zelf zorg voor een correcte en tijdige betaling. De deelnemer moet dit zelf controleren, na het publiceren van de registratielijst.

Meer informatie is HIER TE LEZEN.

 
 

17 januari 2014
copyright
COPYRIGHT / BRON: AutoCrossNederland.NL

Speed & Action Gorinchem is op zoek naar:
Nieuwe KNAF kanonnen voor op de beursvloer


De organisatie van Speed & Action is nog op zoek naar enkele fraaie KNAF auto's voor op de beursvloer van Speed & Action in de Evenementenhal Gorinchem op 22-23 februari a.s.
Ben jij bijna klaar en wil jij je auto en dus ook jouw sponsoren tonen aan een groot pupliek? Neem contact op met de organisatie!

Henk Wooning
Beurs organisator Speed-Action

www.Speed-Action.nl

tel : 06.53.42.50.50
henk@speed-action.nl

 
NIEUWS 2014 JANUARI | FEBRUARI | MAART | APRIL | MEI | JUNI | JULI | AUGUSTUS | SEPTEMBER | OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER