Een nieuwtje te melden? Klik hier
 
 

De onderstaande geruchten zijn op diverse manieren verzameld. Wij staan dan ook niet in voor de juistheid van deze geruchten.

 
1450
8-4-2013
Geen NK meer voor Ivo van Bladel

Hij heeft er 20 jaar veel plezier aan beleefd maar de standaardklasse is een gesloten boek voor Ivo van Bladel. Hiermee stopt hij niet maar heeft zijn Seat van een nieuwe motor uit de stal van Peter Gaal laten voorzien en gaar hiermee bij ACCG deelnemen aan de Superstandaardklasse of de toerwagenklasse. Hij ziet het helemaal zitten en kijkt er echt naar uit.

   
1449
8-4-2013
Rik Pasman wil naar de top-5

Hij staat er goed voor op dit moment want de Hummelose rijder Rik Pasman heeft al ijzersterke races laten zien in het voorseizoen. De doelstelling is dan ook een top-5 klassering in het NK van 2013 in de keverklasse. En hiervoor hebben ze dan ook niet stil gezeten bij team RP. Een nieuw H-Frame werd aangeschaft en is de motor weer helemaal opgefrist door LMT. En ook is er een nieuwe versnellingsbak aangeschaft bij A&P. En dat betekent dat er 20 april flink rekening gehouden zal worden met Rik Pasman die er klaar voor is.

   
1448
2-4-2013
Verrassende PAS Suzuki twin Michael Buddelmeyer

De krachtenbundeling van de Duitsers André Hinnenkamp (SuperBuggy) en Michael Buddelmeyer (Buggy 1600) resulteert in een nieuwe kleurstelling voor Buddelmeyer. Maar naast dezelfde kleuren is ook de framebouwer hetzelfde. Peters Autosport uit Kelpen bouwde afgelopen winter namelijk een nieuw frame voor Buddelmeyer die er verrassend genoeg een dubbele motorfiets van Suzuki inlegde en hiermee opnieuw vooraan wil meestrijden in het Europees kampioenschap.

   
1447
29-3-2013
Patrick Cleys bouwt gestaag door

Met een seizoen wat op het punt van beginnen staat is Patrick Cleys nog niet helemaal klaar voor de start. Het Peters frame wat in 2012 al bij de snelle Belg arriveerde is wel bijna klaar.

   
1446
29-3-2013
Nieuwe look Gerbert Paus

Precies op tijd klaar voor de crossen in Hoge Hexel en Meddo want daar gaat de vernieuwde Subaru Justy 4x4 komend weekeinde vlammen. En dan kijken of er in het NK een stijging binnen de top 10 plaats kan vinden komend seizoen.

   
1445
29-3-2013
Snode plannen AutocrossTeam de Waag

De sprinter van Chris Wagenaar schiet al weer aardig op zodat rondom de boerderij in Zwaag hopelijk die weekeinde een weiland omgeploegd kan worden. Na het dure leerjaar 2012 voor Chris, meestal erg snel maar niet constant genoeg door veel motorschade en jeugdig enthousiasme, gaan ze er vol voor dit jaar. De dikke Audi motor leeft weer en aan het frame zijn de nodige verbeter punten doorgevoerd wat te zien is aan de voor- en achter wielophanging.
En dan is er ook weer de terugkeer van Vincent Steenman die zijn Scirocco weer van stal heeft gehaald. Maar die komt niet ongewijzigd aan de start want hier is een nieuwe motor voor gemaakt alleen die is nog niet klaar en wordt voor de eerste NK dan ook gevreesd. En door deze dikkere Waag motor hebben ze ook de aandrijving moeten aanpassen want anders komt het niet goed. Dus de gezogen motor zal de stap voorwaarts moeten worden om met de top mee te kunnen strijden alleen de 2 liter zal waarschijnlijk worden overschreden. Spannende ontwikkelingen dus voor de geboren kleirijder.

   
1444
29-3-2013
Prachtige MR2 voor Siebe Leeuw

Het is een verassende overstap geworden voor de snelle 205 rijder Siebe Leeuw die overstapt naar de Divisie A. En dat dit gaat gebeuren met een Toyota MR2 verbaasd natuurlijk niemand. De MR2 is vers bestikkend en de eerste beelden kunnen we julilie nu mooi laten zien. We zijn dan benieuwd wat Siebe met de MR2 gaat laten zien zeker nu hij al ervaring heeft in de sprinter van zijn vader Jan.

   
1443
23-3-2013
Afbouw 'laatste' Tracklines

De foto doet denken dat er nog een enorme berg werk verzet moet worden in Lichtenvoorde aan de frames van Adriaan Boele en Annick Joosen. Maar niets is minder waar want dit weekeinde wil Boele zijn eerste meters gaan maken tijdens de testdag in Valkenswaard. Over de eerste meters van Annick is ons nog niets bekend maar ook die plannen zullen binnenkort duidelijk gaan worden.

   
1442
23-3-2013
Sjors Bouwman halveert motor aantal

De immer snelle hoefsmid Sjors Bouwman was in de Superstandaard klasse bijna onoverwinnelijk met zijn Opel Kadett. Na alles gewonnen te hebben stapte hij 3 jaar geleden over naar het geweld van de Sprint 1600 klasse met een PML frame met een dubbele motorfiets. Een armbreuk in Keyenborg zorgde voor redelijk wat zorgen en zo leek er abrupt einde te komen aan de cross carrieren van Sjors. We zaken vorige winter zijn auto dan ook te koop staan en vreesden een vervroegd einde aan zijn cross carriere. Maar naar nu blijkt is de auto nooit verkocht en keert Sjors terug aan het front in het NK. Alleen niet meer met een dubbele motorfiets maar met een enkele. Hopelijk blijft de auto nu stabieler dan voorheen en kan Sjors mooie dingen laten zien.

   
1441
23-3-2013
Autocrossteam Bartelen in vertrouwde kleuren

Er is afgelopen winter in Oud-Gastel weer hard gewerkt om de sprinter van Mike klaar te krijgen voor seizoen 2013. En naast dit werk zagen we ook al in de crossip dat Macy Bartelen de zus van Mike een auto aanschafte voor het NK om samen met Nick Schreurs in te gaan rijden als equipe. En nu de Pasen eraan komt zijn we trots de eerste foto's te kunnen tonen van Autocrossteam Bartelen. Voor Macy zal het een leerjaar worden maar hebben ze toch voorzichtig wat doelen gesteld want voor het NK is leuk presteren de hoogste prioriteit al hopen ze toch ook vaak de finale te halen met de Ford Fiesta ST 2.0 Duratec. En voor Mike staat er dit jaar naast het NK weer een nieuwe uitdaging op het programma want het EK lonkt alleen nu niet als in 2012 met de 1600 maar met de Porsche 4x4 met atmosferische 997 cup motor. Dus komt hij Bernd Stubbe en Thomas Anacleto tegen in 5 EK wedstrijden die Mike op zijn agenda heeft staan op data die niet samenvallen met een NK waar dat is opnieuw het hoofddoel voor de nog immer jonge Brabander.

   
1440
23-3-2013
Maakt Marcel Schoo de juiste keuze?

In Wolvega is er nog geen van beide auto's klaar waarmee Marcel Schoo opnieuw een titel wil gaan doen in de Sprint 1600 klasse. Aangezien er nog geen auto klaar is staat Schoo voor een lastige keuze want gaat hij beginnen met de dubbele motorfiets of voor de vertrouwde bolide van 2012? Mocht Schoo voor het laatste kiezen heeft hij daar ook keuze uit 2 motoren als we de geruchten mogen geloven. Er schijnt een 1600 V8 gemaakt te zijn die klaar staat maar een nieuwe Ford motor lijkt ook in Wolvega gearriveerd te zijn. Naast veel werk dus ook nog moeilijke keuze die de snelle zelfstandige moet maken voor 20 april.

   
1439
23-3-2013
Lars Boersma komt eraan

Uit de stal van Kloosterman Autosport komt Lars Boersma eraan bij de junioren. Het Friese talent werkte samen met zijn team afgelopen winter hard aan een nieuwe Suzuki Swift waarmee hij de aansluiting hoopt te vinden bij de junioren top van Nederland binnen het Nederlands kampioenschap. De rode met zwarte Swift kunnen we herkennen aan nummer 517 bovenop het dak en in Pieterzijl zullen we weten of de aansluiting met de top er is.

   
1438
17-3-2013
Eerste beelden nieuwe 101 van Freek Gussinklo

De nieuwe sprinter van Freek Gussinklo is nog niet zover dat hij er al mee de baan op kan. Maar het nummer 101 is inmiddels gepast en correct bevestigd. En dat is niet het laatste wat er aan de nieuwe Trackline moet gebeuren als we de foto nader bestuderen. De komende week gaat er een uitlaat gemaakt worden buiten de deur en kan er aan de afbouw begonnen worden. En dat is na 12 jaar Spitznagel natuurlijk een bezigheid die het team niet meer gewend is. Maar ze gaan er vol gas tegenaan om voor de eerste NK al wat meters in de benen te hebben want ook in 2013 wil Freek meestrijden om de Nederlandse titel. De body wordt voorzien van de bekende Trackline kappen en over de kleurstelling hult het team zich nog in stilzwijgen. Zouden we een verrassing te zien krijgen?

   
1437
17-3-2013
Drukte in de polder bij RB racing

Ze waren vol,vertrouwen afgelopen seizoen toen Kees van Rijswijk en Nico Blokland begonnen aan hun lage keverproject. Maar de VW 1600 8V voldeed niet meer en werd er verder gekeken. en hebben ze hun oog laten vallen op een Honda K20a en die is ook daadwerkelijk aangeschaft. Daarnaast hebben ze een 5 ribs busbak geheel op maat laten maken als het gaat om het tandwielset en voerden ze het geheel uit met een wokkelsper. Dit jaar zal bij de RangPang blijken of hun leerjaar in progressie omgezet gaat worden. Mocht dat zo zijn kan het maar zo zijn dat ze ook bij andere clubs hun kunsten te toon gaan spreiden.

   
1436
17-3-2013
Nieuw teamlid HTB Autosport

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zo komt het natuurlijk niet als een verrassing dat de dochter van Hans Verbugt ook de stap naar de autocross gaat wagen. Vivian Verbugt stapt komend seizoen in een Suzuki Swift in de vertrouwde witte kleuren van het HTB autosport team en kan zo ervaring op gaan doen om in 2014 het NK binnen te stappen.

   
1435
17-3-2013
Duxe bouwt sterk wapen voor Thomas Anacleto

Het was een felle strijd de laatste EK wedstrijd in Maggiora waar Thomas Anacleto (F) de zwaar teleurgestelde John Lagodny (L) weer een titel door zijn neus boorde. Met een minimaal verschil trok de Fransman de titel naar zich toe en maakte afgelopen winter bekend om over te stappen naar de Superbuggy klasse van het EK. Hiervoor is er opnieuw gekozen voor een PAS frame met een Hayabusa alleen deze is nu uitgerust met een compressor. Het bijgevoegde filmpje laat een indrukwekkende testsessie zien op de testbank van onze Belgische sponsor Duxe engine works. Hopelijk krijgt Bernd Stubbe er eindelijk eens serieuze concurrentie bij komend seizoen.

   
1434
17-3-2013
Sneak preview PML van Pieter Mennen

Tijdens de sponsoravond van het NK vroegen we Pieter Mennen op de man af of het echt waar was dat hij een comeback zou maken in de autocross en wel in de Sprint 2000. Hij kon niets anders dan dit beamen en stond dus voor een uitdaging. Er ging uiteraard veel denkwerk aan vooraf want het vertrouwde en lichte motorfiets blok wordt achterwege gelaten dit jaar want een Honda uit de stal van Andre Vrieze is hetgene wat de voormalig Nederlands kampioen Sprint 1600 succes moet gaan brengen. En nu kunnen we eindelijk de eerste foto's tonen van de nieuwe PML sprinter van Pieter Mennen dus laat je verrassen. De langere lengte van de auto is om meer rust te creeeren en zal voordeel opleveren op de kleibanen. En de hogere snelheden die er uit een 2 liter geperst worden zorgen er ook voor dat er grotere remmen op geplaatst zijn. En dit komt het gewicht van de PML ten goede aangezien de minimum gewichten natuurlijk gehaald moeten worden.

   
1433
17-3-2013
Ronald Lublink langzaam uit lappenmand

Het was me de winter wel voor Ronald Lublink. Ze begonnen voortvarend want naast de Chevy had ook de bus het nodige opknapwerk nodig. Nadat dit allemaal gebeurt was kon alles gespoten worden en leek niets een "vroeg klaar" in de weg te staan. Tot Ronald ineens in het ziekenhuis lag na een bedrijfsongelukje waarbij hij uit een hoogwerker viel. En alsof dit niet genoeg was kwam luttele tellen later het bakje van de hoogwerker naar beneden en viel boven op Ronald die hier een wond aan pink en hoofd overhield en en passant zijn sleutelbeen gebroken bleek te hebben. In het ziekenhuis bleek later dat een klaplong en gebroken ribben er ook nog eens bijkwamen en zo leek de hele voorbereiding in de soep te lopen. Gelukkig nam het team de extra taken erbij en gaat het op dit moment weer lekker met Ronald. Hij werkt hard om weer volledig fit te worden om zo hopelijk de eerste NK wedstrijd alweer aan de start te kunnen staan van het NK in de Superklasse. Uiteraard is naast herstelwerk ook de evolutie niet uit het oog verloren want de F&S hebben ze op een aantal punten geoptimaliseerd en ook de motor. De nieuwe kleuren staan hopelijk garant voor een snel en betrouwbaar seizoen want Lublink verdient het na al die jaren om de top-10 in te stromen.

   
1432
17-3-2013
Bastiaan Hoogeboom terug in oranje kleurstelling

Na de frisse oranje Fiesta zagen we Bastiaan Hoogeboom in 2012 ineens equipe rijden samen met Peter Cents in de Sprint 2000 klasse. Dat ging zo goed dat Bastiaan besloot het frame van Peter over te nemen en weer terug te gaan naar zijn kleuren dus oranje. De A&P is weer helemaal opnieuw opgebouwd en voorzien van een Ford Duratec 2 liter motor en een Sadev versnellingsbak. De planning is dan ook een volledig NK seizoen waarbij hij nu Peter Cents als tegenstander krijgt. Daarnaast nog wat regio wedstrijden om in het ritme te blijven en een paar mooie harde kleibanen in Duitsland. Als je het zo leest is zo alweer oktober en we zijn nog niet eens van start gegaan.

   
1431
13-3-2013
Geen NK voor Andre Bouwmeester

We misten hem al op de registratie lijst voor het NK in de Sprint 1600 klasse. Navraag leerde dat de Meister der Meister 2012 achter de schermen druk is om zijn auto weer top voor elkaar te krijgen. Want na de prestigieuze titel is het doel voor dit seizoen prolongatie van de Meister der Meister titel en hiermee hangt samen erg goed presteren in klasse 09 van de EP. Sterker nog een dubbel kampioenschap zou geweldig zijn. Maar voor het zover is moet de auto eerst klaar zijn en rond de Paasdagen ligt dat in de voorlopige planning.

   
1430
13-3-2013
Plannen Ruud Wiefferink nog vaag

Het nieuwe frame staat inmiddels bij Ruud Wiefferink thuis. Dat het een 4x4 zou worden lag al in de lijn der verwachting maar verder laat het team nog erg weinig los. Het enige wat ze kwijt willen op dit moment is dat er een Sadev versnellingsbak in komt te liggen. En hierdoor vragen we ons natuurlijk direct af of we Ruud dit jaar wel op een baan zullen zien verschijnen.

   
1429
13-3-2013
MB Racing opnieuw met hoge kever

De reglementen van de VACB zijn drastisch aangepast waardoor Mario Baert met zijn RPower hoge kever van start gaat tussen de lage kevers. Maar dat Baert zijn mannetje staat dus de lagere broeders liet hij afgelopen jaar al zien tijdens zijn EP debuut in Terwolde. En hierdoor heeft hij besloten dit jaar van start te gaan in klasse 6 van de EP met zijn gele bolide. En zoals al het geval was zal de snelheid verzorgt gaan worden door een Honda VTec type R uit de stal van RC engine tuning.

   
1428
13-3-2013
Nieuw frame Arjan Nagel

De kleurtstelling is nog steeds bekend alleen het frame waar de kappen overheen zitten is helemaal nieuw voor komend seizoen en dan hebben we het over Arjan Nagel. Die schafte namelijk een nieuwe F&S aan waar motor, versnellingsbak en schokkies van de afgelopen jaren inzitten. De doelen zijn wat verlegd na het behalen van het RAMO kampioenschap wil Arjan Nagel kijken hoe hij tussen de top van Nederland mee kan komen. Toch laat hij de RAMO niet schieten want prolongatie zou mooi zijn. En dan nog een paar mooie wedstrijden in Duitsland maakt het een druk seizoen voor Nagel.

   
1427
13-3-2013
Thijmen Hendriks blijft 1600 trouw

Hij redde het afgelopen jaar net niet in het NK maar werd wel keurig netjes vice-kampioen in de Div V. En dit jaar gaat Thijmen Hendriks de strijd weer volledig aan met de top van Nederland in de zeer drukke Div V dit jaar bij het NK. En de kleurstelling is heel anders als in 2012. Nu met reclame want wees eerlijk wie wil deze toprijder nu niet steunen?

   
1426
13-3-2013
Mooie investering Marc Jacobs

De registratielijst van het NK levert elk jaar weer verrassende equipe inschrijvingen op. Zo kwamen we Andre Vrieze tegen in de Sprint 1600 en in de Sprint 2000 klasse. En nu blijkt waarom want Vrieze heeft voor Marc Jacobs een Honda type R opgebouwd. En in het nieuwe A&P frame wat Marc heeft aangeschaft komt deze te liggen achter de Sadev versnellingsbak. Hiermee hoopt Marc mee te kunnen komen in de top van de EP en het NK.

   

Klik op het vlaggetje voor de oudere Crossip's